Foreseen – Grave Danger (2017)

Mainos
Saarihelvetti

Helsinkiläinen Foreseen on kenties yksi tämän hetken aliarvostetuimmista metalliyhtyeistä. Bändi edustaa thrash metallin crossover-tyylisuuntaa, jonka tunnistaa runsaammalla kädellä höystellyistä hardcore punk -vaikutteista. Sanoituksissa painotetaan yhteiskunnallisia ongelmia, mutta yhtyeet kuten D.R.I. sekä Stormtroopers of Death ovat myös laittaneet sanoituksiinsa runsaasti ronskia huumoria mukaan. Foreseen on puolestaan kaikkea muuta. Tämä bändi ei leiki eikä kujeile, vaan hyökkää päälle kuin sekakäyttäjä nakkikioskijonossa.

”Grave Danger” painii raivokkuudessaan ja aggressiivisuudessaan aivan omassa luokassaan. Vasta toisen albuminsa kimpussa oleva Foreseen onnistuu levyn nimeä mukaillen kuulostamaan vaaralliselta sekä aidosti vihaiselta, joka on hyvin poikkeuksellista nykymetallin saralla. Kantaa levyllä otetaan terrorismiin ja muihin modernin maailman mädännäisyyksiin, mutta missään nimessä levy ei saarnaa eikä sanele kuulijalle, miten muiden pitäisi ajatella.

Levy on täynnä yllätyksellisiä tahtivaidoksia ja korvakarvat liekkeihin sytyttäviä kitarasooloja eikä meininki mene missään vaiheessa tylsäksi junttaamiseksi. Soitanta kuulostaa siltä kuin Discharge sekä Sodom olisivat lyöneet luiset otsalohkonsa yhteen, mutta bändi onnistuu silti olemaan jollain oudolla omalla tavallaan groovaava. Tuotanto on tietysti hiomatonta, joka kuuluu ehdottomasti asiaan. Räkää on jätetty päälle sopivasti ja soundit ovat jykevän potkivia.

”Grave Danger” löytää heittämällä paikkansa vuoden parhaimpien kotimaisten metallilevyjen joukosta ja kuuntelukokemuksen jälkeen jää aidosti kaipaamaan yhtyeeltä lisää tätä samaa rehelliseltä tekemiseltä haisevaa materiaalia. Tätä olisi voinut kuunnella enemmänkin kuin vaivaiset 28 minuuttia.

9/10

Joonas Hynninen

1. Violent Discipline
2. Chemical Heritage
3. Fearmonger
4. Bloodline
5. Downward Spiral
6. Grave Danger
7. Government Cuts
8. Suicide Bomber

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän