Filthy Crookin uusi ”From Filth To Filth” -EP kuunneltavissa

Kuva: Joni Mettovaara.

Tiedote 24.1.2020

Oululainen death metal -yhtye Filthy Crook on julkaissut uuden EP:nsä ”From Filth To Filth”, joka on kuunneltavissa kokonaisuudessaan alta:

Filthy Crook sai alkunsa vuonna 2017 paikallisessa lähiökuppilassa kostean illan lopputuloksena, kun jo vuosia tunteneet, mutta vähän tekemisissä olleet, laulaja Ville Lehtoranta ja basisti Joni ”Jänis” Saarela päätyivät sattumalta keskustelemaan mahdollisesta yhteishankkeesta. Lehtorannan ja rumpali Jarno Väyrysen jo olemassa oleva yhtye koki tämän seurauksena rakenteellisia muutoksia ja täydentyi Saarelalla, jonka jälkeen sekä perustava jäsenistö että musikaalinen suunta Filthy Crookille muodostui. Tulevien vuosien aikana yhtye täysilukuistui ja sävellykset terävöityivät kitaristien Joni ”Meppis” Mettovaara ja Jaakko Sepponen myötä. Vuoden 2018 lopusta lähtien yhtye on keikkaillut säännöllisesti Oulussa, mutta tavattu myös Rovaniemeltä sekä Kemistä. Vaikkei yhtye itse ole aktiivisesti lähtenyt itseään tarkoin luokittelemaan, on bändin keskitempoisen runttaavan tyylin ja synkkien sanoitusten kuvattu yhdistelevän vaikutteita laajalti esimerkiksi groove- ja black metallista.

Nyt valmistunut debyytti EP ”From Filth To Filth” julkaistaan digitaalisesti 24.1.2020 Spotifyssä, Deezerissä, iTunesissa ja muissa merkittävissä suoratoistopalveluissa. EP:n äänittäminen alkoi vuonna 2019 ja nauhoituksista, miksauksesta ja masteroinnista vastaa EVB Audio, eli Mors Subitastakin tuttu Eemeli Bodde.

EP:n taustajoukoissa on häärännyt myös muita metalliyhteisölle mahdollisesti tuttuja nimiä, levyn kansitaiteesta vastatessa Funeral For The Masses -vokalisti Teemu Halmetoja. Yhtyeen vaiheita jo vuodesta 2017 seuranneille EP sisältää keikkapaikoilta ja varhaisilta demoilta tuttuja kappaleita, mutta täysin uudella otteella niin sävellyksen kuin tuotannonkin osalta. EP:stä tullaan painamaan myös 100 kappaleen fyysinen erä CD levyjä.

Filthy Crookin voi nähdä livenä lauantaina 1.2.2020 EP-julkkarikeikalla Oulun Kaijonharjussa, ravintola Caiossa sekä perjantaina 28.2.2020 Tuska-Torstai karsinnoissa Oulun Hevimestassa.

Kokoonpano:
Ville Lehtoranta – Laulu – Vocals
Joni ”Jänis” Saarela – Basso – Bass
Jarno Väyrynen – Rummut – Drums
Joni ”Meppis” Mettovaara – Kitara – Guitar
Jaakko Sepponen – Kitara – Guitar

Linkit:
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8ZuBRA6vVBNKUqvmFIgrCQ
Kotisivut: https://filthycrook.fi
Facebook: https://web.facebook.com/FilthyCrook
Instagram: https://www.instagram.com/filthycrookband

Kuva: Joni Mettovaara

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän