Erja Lyytinen syys- ja joulukiertueelle

Kuva: Hannu Juutilainebn

Erja Lyytinen aloittaa syyskauden kiertuerupeaman Norjasta ja Ranskasta. Hän jatkaa syys- ja lokakuussa Suomessa Blueskuningatar- ja Songbook -ohjelmistojen kiertueita, jotka jouduttiin siirtämään koronan vuoksi tälle syksylle. Joulukuussa Erja starttaa perinteisen joulukiertueen, jolla hänen vierainaan esiintyvät Aija Puurtinen ja Hasse Walli. Kiertueen lopulla perinteisessä Savoy-teatterin konsertissa nähdään myös Dave Lindholm ja Ben Granfelt.

IHienoa aloittaa syyskausi ulkomaan keikoilla, koska Suomessa ei ole vielä ollut mahdollista esiintyä normaalissa rajoissa. Uudet rajoitukset verottavat taas alaamme kohtuuttomasti. Siitä huolimatta vankka pyrkimyksemme on päästä toteuttamaan kaikki syksyn keikat”, Erja sanoo.

Kiertueet

03.09.  NO – Hell, Blues in Hell
04.09.  FR – Compiègne, Les Rendez Vous de septembre

10.09.  FIN – Riutanharju ERJA SOLO
16.09.  FIN – Helsinki, Vuotalo BLUESKUNINGATAR
17.09.  FIN – Kangasala, Kangasala-talo BLUESKUNINGATAR
28.09.  FIN – Helsinki, Aleksanterinteatteri SONGBOOK
30.09.  FIN – Porvoo, Grand SONGBOOK

01.10.  FIN – Turku, Logomo SONGBOOK
02.10.  FIN – Tampere, TTT-Klubi SONGBOOK
03.10.  FIN – Pori, Promenadisali BLUESKUNINGATAR
08.10.  FIN – Viitasaari, Viitasaari Areena
09.10.  FIN – Joensuu, Kerubi SONGBOOK
10.10.  FIN – Savonlinna, Kulttuurikellari  SONGBOOK
14.10.  FIN – Lappeenranta, Lappeenranta-sali SONGBOOK
16.10.  FIN – Mikkeli, Kulttuuritalo Tempo BLUESKUNINGATAR

BLUE CHRISTMAS 2021

01.12.  FIN – Kouvola, Voikkaa-Sali
02.12.  FIN – Hämeenlinna, Verkatehdas
03.12.  FIN – Vaasa, Ritz
04.12.  FIN – Kajaani, Kaukametsä
07.12.  FIN – Kuusamo, Kuusamotalo
08.12.  FIN – Rovaniemi, Korundi
09.12.  FIN – Raahe, Raahesali
10.12.  FIN – Oulu, Madetoja
11.12.  FIN – Kuopio, Musiikkikeskus
15.12.  FIN – Kokkola, Snellmansali
16.12.  FIN – Seinäjoki, Seinäjoen Teatteri
17.12.  FIN – Tampere, Tampere-talo
18.12.  FIN – Helsinki, Savoy
19.12.  FIN – Järvenpää, Järvenpäätalo

Erja on saavuttanut viime vuosina suurta arvotusta kitaralehtien äänestyksissä. Hän oli näyttävästi esillä arvostetun Guitar Player -julkaisun kesäkuun 2021 numerossa. Blues Powers -niminen juttu käsittelee kymmentä kitaristia, jotka pitävät bluesin hengissä ja elinvoimaisena. Erjaa on haastateltu juttuun sivun verran. Vuonna 1967 perustettu amerikkalainen Guitar Player on kitaransoittoon keskittyvä julkaisu ja sitä pidetään maailman arvostetuimpana kitaralehtenä.

Toukokuussa 2020 Erja valittiin maineikkaan Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaista kitaristeista sijalle 2 kategoriassa Top 10 Best Players Right Now – Kymmenen tämän hetken parasta soittajaa.

Vuoden 2019 lopulla hänet valittiin maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi arvostetun Guitar World -lehden äänestyksessä. Arvostettu kitarajulkaisu julkaisi marraskuussa 2019 listansa maailman 30 parhaasta tämän ajan blues-kitaristista. Erja sijoittui listalla sijalle 14, jonka sijalla 1 on Joe Bonamassa, sijalla 2 Eric Clapton, sijalla 3 Derek Trucks, sijalla 4 Buddy Guy ja sijalla 5 John Mayer.

Erja on julkaissut juuri kaksi nuottikirjaa omista sävellyksistään. Erja Lyytinen Song Book, vol. 1 sisältää  nuotit perinteiselle sähkökitaralle ja Erja Lyytinen Song Book, vol. 2 nuotit slide-kitaralle. Kirjat sisältävät kappaleiden lyriikat, soinnut, nuotit ja kitaratabulatuurit. Kirjat sisältävät kappaleita Erjan alkuvuosilta tähän päivään saakka ja niissä on eri biisit. Kirjat on kustantanut Bluesland Productions.

Erja julkaisi myös koronapandemian inspiroiman ja aikaansaaman CD/DVD-livelevyn Lockdown Live, joka on saatavana myös tuplavinyyliversiona. Levy äänitettiin ja kuvattiin Kuopiossa 10.5.2020 Bluesounds Warehouse -studiolla.

Lisäksi Erjan Blueskuningatar-kirjasta on ilmestynyt englanninkielinen versio The Blues Queen. Mape Ollilan kirjoittaman kirjan on kääntänyt englanniksi Michael Majalahti. Kirjan on kustantanut Docendo. Kirjat ja levyt ovat myös saatavana Erjan verkkokaupassa.
https://erjalyytinen.com/store

Erjalla on myös kolme omaa teesekoitusta. Uutuus Wild Flower on kesäinen valkoinen teesekoitus seljankukilla, matella ja sitruunaruoholla maustettuna. The Blues Queen -tee on lapsangin ja aromikkaan earl greyn savuinen, musta sekoitus suomalaisilla kanervankukilla maustettuna ja se on osoittautunut yleisön suosikiksi. Cherry Overdrive -tee on mustan ja vihreän kirsikkateen sekä karhunvadelman lehtien sekoitus, jonka kruunaa Ceylonin aromikas maku. Teesekoitukset on tuotettu yhdessä Demmers Teehausin kanssa. Teesekoitukset ovat myynnissä Erjan verkkokaupassa:
https://erjalyytinen.com/store

www.erjalyytinen.com
https://www.youtube.com/user/ErjaLyytinenOfficial
www.facebook.com/erjalyytinen
www.twitter.com/erjalyytinen
www.instagram.com/erjalyytinen


Lähde: Erja Lyytinen
Kuva: Hannu Juutilainen

+ posts

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisee Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here