Eripura – Riitasointuja (2020)

0
92

Oulusta suuntaava suomalaista rockia, metallia ja punkia yhdistelevä Eripura on jo kuopattu yhtye, vaikka mahdollista paluuta ei ole koskaan poissuljettu. Vuonna 2010 perustetun kvintetin demojulkaisut on nyt koottu “Riitasointuja”-albumille, joka kiteyttää hyvin yhtyeen olemuksen. 

Useita miehistönvaihdoksia kokeneen Eripuran materiaali on pääsääntöisesti hard rockia metallisilla riffeillä varustettuna. Paikka paikoin sekaan on lisätty punkia, iskelmää ja poppia. Suomeksi lauletut lyriikat ovat kantaaottavia kiteyttäen maailmamme kamaluuksia.

Kitaristi-taustalaulaja Jussi Moilasen sävelkynä on ollut vuosien aikana kivassa terässä ja miltei jokaisesta kappaleesta löytyy se pieni koukku, joka jää mieleen ja saa biisiin lisää terävyyttä. Levyn helmiä on hienolla kertosäkeellä rakennettu “Käärmeiden vuosi”, “Pelon ilmapiiri” ja upeasti Mikko Alataloakin coveroiva “Misantropian laki (ihmisen inho toisen luota)”. Levyltä ei oikeastaan löydy yhtään turhaketta vaikka materiaali jää harmillisen kevyen kuuloiseksi. Johtuneeko siitä, että kyseessä on demonauhoitukset vai että Eripura on sekoitellut jo turhan montaa genreä sekaisin. Hieman rouheammalla otteella ja agressiivisemman mankelin kautta pyöräytettynä kyseessä olisi aivan eri tason yhtye.

Eripuran soisi kuitenkin vielä nousevan haudastaan. Vastaavalle metallirockille on aina kysyntää.

Biisilista:

1. Pelon ilmapiiri
2. Päivä kerrallaan
3. Käärmeiden vuosi
4. Kilpa-ajaja
5. Misantropian laki (Ihmisen inho toisen luota)
6. Ihmiskoe
7. Ketju
8. Onnellinen?
9. Siirretty suru

BONUSBIISIT

10. Käärmeiden vuosi (Kasariremix)
11. Ketju (2015 mix)
12. Misantropian laki (Kasarimix)

7/10

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here