Drearyym – Precursions (2017)

[three_fourth]Lempääläinen vuonna 2014 perustettu Drearyym tarjoilee ensimmäisellä täyspitkällä levyllään kovin isänmaallisen olon tuovaa melodista death metalia. En nyt isänmaallisuudella tarkoita Precursionsin olevan ylistyslaulu talvisodalle tai sen veteraaneille, mutta kun kotimaassamme tehdään näin kaunista musiikkia niin ylpeys omasta kansallisuudesta herää väkisinkin. Soundit levyllä ovat kovin pohjoismaista henkeä täynnä jo ”Draugr March” – avausmarssissa.

Itse asiassa kolmannen kappaleen, ”Nine Divinesin” jälkeen teki kovasti mieleni pelata Skyrim-nimistä pohjoisiin maisemiin sijoittuvaa roolipeliä, jonka soundtrackiksi voisin helposti tämän levyn kuvitella. Melodiat Precursionsilla kulkevat todella hyvin raskaiden riffien ohella, mutta toimivat loistavasti myös yksinään niissä väleissä kun mättämisen osuutta vähennetään hetkeksi.

Pitkissä kappaleissa muusikoiden on muistettava käyttää luovuutta kyllästymisen välttämiseksi, ja tässä yhtye on onnistunut kunnioitettavasti. ”Hunter’s Tale”, albumin 11-minuuttinen järkäle on oiva esimerkki tästä, sillä missään vaiheessa mielenkiinto kappaletta kohtaan ei häviä. Intoa pitää yllä tasainen vaihtelu: biisistä löytyy murinaa ja tuplabasaria, mutta myös puhdasta laulua, kuorohoilausta ja puhetta. Koko levy on kieltämättä laadukasta työtä, mutta itse olisin mielelläni nauttinut hieman pidemmästäkin kokonaisuudesta.

Tuotannolliselta laadultaan Precursions yllätti: biisit on miksattu taidokkaasti voimakkuussuhteet ja instrumenttien äänensävyt huomioon ottaen. Levyn päätteeksi saamme vielä kuulla vielä instrumentaaliversion ”Hunter’s Talesta”, ja sehän kelpaa. Lopetuksessa nuo kaikki efektien värittämät melodiat tulevat ehkä parhaiten esille. Harvat bändit kuulostavat näin hyvältä esikoislevyillään, ja Drearyym on yksi niistä yhtyeistä jotka selvästi ovat oikeilla jäljillä musiikkinsa kanssa. Näin hyvä suoritus antaa toivottavasti vielä kauan jatkuvalle levytysuralle vankan pohjan. Jos linja pysyy samana jatkossakin, Drearyym nähdään todennäköisesti vielä joskus kotimaisten yhtyeiden kärkikastissa.

8/10

Aleksi Hurme

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

01. Draugr March
02. In Obsidian
03. Nine Divines
04. Hunter’s Tale
05. Old Barn (Re-entered 2016)
06. Hunter’s Tale (Instrumental)[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here