Deathing julkaisi debyytti-ep:n sekä uuden musiikkivideon

deathing
Kuva: Mikael Björkman

Tiedote 22.5.2020

Valkeakoskelainen death metal bändi Deathing julkaisi tänään debyytti-EP:n ”All Hail The Decay”. Julkaisua juhlistaakseen bändi julkaisi myös uuden videon kappaleesta ”Dead World Alive” ja se on nähtävissä alla:

Vokalisti-kitaristi Marko Mäkinen kommentoi:
”Pöhinä EP:n ympärillä on ollut todella positiivista, ja siitä saatu draivi on jo kanavoitu vahvasti uuden matskun kirjoittamiseen. Iso kiitos tästä menee miksaajavelhollemme Olli Paajaselle, joka loihti timanttiset saundit biisejä tukemaan!Julkaisun kolmas sinkkulohkaisu ”Dead World Alive” on sanoituksiltaan Mikon käsialaa, ja se ammentaa vahvasti Hugh Howeyn Siilon saaga -kirjatrilogiasta. Biisi on tarina dystooppisesta yhteiskunnasta eristyksissä, jossa uusi sukupolvi alkaa kyseenalaistamaan pitkään suollettuja virallisia totuuksia.”
Kuuntele EP:
Spotify: https://spoti.fi/2XlRXRF
Apple Music: https://apple.co/2A0BrP2
Bandcamp: https://deathing.bandcamp.comKatso aikaisemmin julkaistu Crash & Burn musiikkivideo: https://youtu.be/yjz_o9-gSvY
Deathingin ensimmäiset rakennuspalaset varastettiin keväällä 2014 juuri kuopatun Ruindom-yhtyeen raunioista. Basistina aiemmin tunnettu Marko Mäkinen nappasi kuusikielisen kouraansa ja alkoi tykitellä riffi-ideoita patteriston takana istuneelle Mikko Kivimäelle, joka tarttui täkyyn. Rytmisektion alataajuuksia tukemaan liittyi Rami Vartiainen ja nelikon täydensi Mika Lehtinen rytmikitaran varressa.
Pikakelaus vuoteen 2019, jolloin bensa leimahti kunnolla liekkeihin debyytti-EP:n rumpuäänitysten muodossa. Luotto materiaaliin oli kova heti alusta lähtien. Lehtisen jättäydyttyä pois kiireiden vuoksi toiseen kitaristin tontin täydensi Aleksi Tossavainen, ja nykymuotoinen Deathing sai alkunsa.
”Ideanamme ei ole koskaan ollut lähteä keksimään pyörää uudestaan death metallin saralla eikä tarkoituksemme ole miellyttää kaikkia. Tuotamme musiikkiamme omilla ehdoillamme ja uskomme tavoittavamme hengenheimolaisia debyyttijulkaisullamme. Suuri osa vaikutteistamme on menneiltä vuosikymmeniltä, mutta emme ole poteroituneet sinne.”
Biisilista
1. Kings of Terror
2. Crash & Burn
3. Dead World Alive
4. Sickness
5. Blinded By Fear (At The Gates cover)
EP:n kansikuva: Marko Mäkinen / EP:n kuva: Felix Van Lantschoot
Kokoonpano:
Marko Mäkinen: Laulu, kitarat
Mikko Kivimäki: Rummut
Rami Vartiainen: Basso
Aleksi Tossavainen: Kitarat
Linkit:
*
Lähde: Inverse Records
Kuva: Mikael Björkman

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän