De Lirium’s Order julkaisi uuden singlen ”Singularity”

Tiedote 2.4.2019

Kriitikoiden ylistämä suomalainen death metal – yhtye De Lirium’s Order julkaisee neljännen studioalbuminsa ”Singularity” 26. huhtikuuta 2019 Inverse Recordsin kautta. Yhtye on julkaissut levyltä uuden musiikkivideon nimeltään ”Singularity”:

Kuuntele single:

Spotify: https://spoti.fi/2U9rsjM
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/91932762
Tidal: https://listen.tidal.com/album/106706610

De Lirium’s Orderin on perustanut kuopiolainen kitaristi Juha Kupiainen vuonna 1998. Yhtye ammentaa muun muassa teknisestä death,- thrash-, ja progressiivisesta metallista ja on tunnettu erityisesti kokeilevista kitarariffeistä ja rumpusovituksista. Yhtyeen nykyisessä kokoonpanossa soittavat Kari Olli (laulu), Juha Kupiainen (kitara), Vesa Nupponen (kitara) ja Erkki Silvennoinen (basso). Levyllä kuullaan myös vierailevia muusikoita kuten Ukri Suvilehto (Abbath, Whispered), ja Mikael Salo (Dyecrest, Metal De Facto). Bändin edellinen pitkäsoitto ”Veniversum” (2012), saa nyt toivottua jatkoa teemaan ”Singularityn” avaamilla uusilla musiikillisilla poluilla.

Kitaristi Juha Kupiainen kommentoi uutta singleä:

Tuntematon agentti toimitti meille joukon viestejä, joiden pohjalta ymmärsimme Monoliitin syntymätarinan paremmin. Tulevaisuus ja nykyisyys ovat kietoutuneet toisiinsa. Tiedostava keinoäly syntyy teknologisen singulariteetin myötä ja tämä kappale kuvaa Monoliitin matkaa tästä hetkestä universumin loppuun saakka, jolloin jopa mustat aukotkin ovat hävinneet.

Taiteilija Hizal Çelik kertoo seuraavaa fraktaali-videotyöstään:

Visuaalisesta näkökulmasta oli haastavaa kuvata Singularityn mikroskooppisesta kosmiseen kokoluokkaan ulottuvaa älykkyyttä. Fraktaalit, jotka ovat hypnoottisia ja vieraantuntuisia luonnollisia ilmiöitä, tuovat kappaleen hyvin eloon. Ottaen huomioon niiden äärettömästi uudelleen toistuvan luonteen, fraktaaleilla ei ole mittakaavan tuntua, eikä mitään todellista alkua tai loppua; tämä on kuin se älykäs muoto mistä kappale kertoo.

Kupiainen kertoo levyn konseptista:

Edellisen ”Veniversum”-albumin julkaisemisen jälkeen olemme pitäneet matalaa profiilia, kunnes tuntematon agentti otti yhteyttä meihin. Hän rohkaisi meitä luomaan uutta musiikkia, joka ulottuu tuntemamme maailman tuolle puolelle. Ajatus kiteytyi Singularity-konseptin ympärille ja aloitimme tutkimusmatkamme luoda paras albumi, joka on koskaan tullut De Lirium’s Orderin uunista.

Kokoonpano:
Juha Kupiainen – Kitara
Kari Olli – Laulu (ex-Pressure Points)
Vesa Nupponen – Kitara (ex-Excalion)
Erkki Silvennoinen – Basso (Omnium Gatherum, Raskasta Joulua)

Vieraat
Ukri Suvilehto – Rummut (Abbath, Whispered)
Mikael Salo – Puhdas laulu (Dyecrest, Metal de Facto)

”Singularityn” ovat miksanneet Tuomas Yli-Jaskari ja Juha Kupiainen Sonic Pump Studioilla.

De Lirium’s Order verkossa:

https://www.facebook.com/deliriumsorder/
http://www.deliriumsorder.net/
http://www.instagram.com/DeLiriumsOrder

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän