Crimson Day julkaisi uuden musiikkivideon ”Raising The Fury”

Kuva: Joonas Konki

Tiedote 3.7.2020

Tamperelainen melodinen heavy metal yhtye Crimson Day ei jäänyt toimettomaksi, kun kesän keikat peruuntuivat ja on julkaissut näyttävän musiikkivideon kappaleesta ”Raising The Fury”.

Kuvauksia varten vanha navetta laitettiin uuteen uskoon, kun pitkään käyttämättä seisoneet lehmien parret saivat väistää savukoneiden ja välkkyvien ledivalojen tieltä. Päivien piikkamisen ja rälläköinnin jälkeen tuunattua navettaa ei ollut tunnistaa enää samaksi.

Säveltäjä/kitaristi Ari Balzar kertoo kappaleesta Metalliluolalle seuraavaa:

Biisi syntyi jo pari vuotta sitten kitara melodian ympärille, jossa on omaan korvaan pieni kelttiläinen vivahde. Tämä on ollut meillä jo keikkasetissä edellisen kokoonpanon aikana ja demotettu, mutta virallisen julkaisuun ei silloin riittänyt paukkuja ja tämä jäi työpöydälle roikkumaan kun ilmeni että muuttuneiden elämäntilanteiden takia on kokoonpanon vaihdos ajankohtainen.

 

”Raising The Fury” otettiin heti työn alle, kun saatiin uusi kokoonpano aikaiseksi. Pienten sovituksellisten muutosten ja kokoonpanon muutoksen myötä biisi sai uutta virtaa ja nauhoitettiin pikaisella aikataululla Rantajätkät RY:n studiolla Ylöjärvellä. Heti sessioiden jälkeen alettin suunnitella videota RAW-ART Creationin Markuksen kanssa. Käsikirjoituksen synnyttyä Koronavirus aiheutti pientä vastustusta siinä mielessä, että sopivaa kuvauspaikkaa ei Tampereelta löytynyt. Ongelmaan löytyi ratkaisu Pohjanmaalta, kun Milka näppäränä naisena duunasi kotiranchilleen DIY elokuva studion. Kahden päivän kuvaussessioiden jälkeen matsku oli kasassa, bändillä armoton darra sekä kasa kitaroita palasina. Rummun osia oli siellä täällä pitkin pihaa eli hauskaa oli. Toivon että kuuntelijoille välittyy se energisyys Raising the Furysta”, mikä meillä oli bändinä tätä tehtäessä.

Crimson Dayn tänä vuonna uudistuneeseen kokoonpanoon kuuluvat Milka Uusitalo (laulu), Ari Balzar (kitara), Jesse Kämäräinen (basso), Janne Rantanen (kitara) ja Tuomas Lesonen (rummut). Vuonna 2013 perustettu yhtye on julkaissut muun muassa kaksi pitkäsoittoa, ja on nyt äänittänyt kaksi uutta singleä.

Lähde: Crimson Day
Kuva: Joonas Konki

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here