Counting Days – Liberated Sounds (2015)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
MAINOS:

[three_fourth]Oli aika ennen totaalista siirtymistäni Saatanan leiriin, jolloin kuuntelin paljon metal coreksi luokiteltavaa musiikkia johon kuuluu myös tällä kertaa arviossa oleva UK-pohjaisen Counting Daysin viime vuonna päivänvalon nähnyt debyyttijulkaisu ”Liberated Sounds”. Tämä vuonna 2014 perustettu ryhmä käsittää jäseniä muista orkestereista UK:n metal core-skenen kärjestä kuten TRC, Heights, Rough Hands ja Last Witness.

”Burned By Faith” laittaa kiekon liikkeelle varsin aggressiivisesti ennen kuin pian tavataan ensimmäinen genrelle ominainen break down. Kappale on hyvin pitkälle metal coren stereotyyppi tarttuvine kertosäkeineen ja break downeineen, samalla kun kierroksia välillä nostetaan hieman räväkämpään menoon jota tyypillinen vokaalinen angstimeuhkanta säestää. Seuraava ”Die Alone” jatkaa kuin edeltäjäänsä kopioiden kun kolmas ”Beaten & Scarred” sisältää vahvasti genren kenties tunnetuimman orkesterin, Bring Me The Horizonin, vaikutteita, ehkä plagiointiin asti. Kolme ensimmäistä raitaa riittävät kertomaan koko levyn sanoman, eikä tasapaksusta materiaalista pysty nimeämään mitään osaa yli muiden ja on työn takana jaksaa kuunnella levy loppuun.

Kuten aikanaan melodisessa death metalissa, niin myös metal coressa on nykyään valtava ylitarjonta ja näitä alati esiin puskevia bändejä ei tahdo erottaa toisistaan. Metal coresta tulee minulle ensimmäisenä mieleen slim farkkuihin pukeutuneet sliippitukkateinit tai bodatut lippis-tank top-yhdistelmää kantavat angstaajat jotka hyppyyttävät teinimassoja tällä hardcoren ja nu-metallin symbioosilla jota myös Counting Days tarjoaa. En tiedä mikä mahtaa olla motiivina tämän orkesterin perustamiselle kun materiaali on aivan kuten herrasmiesten omissa orkestereissaan.

”Liberated Soundsin” jälkeen totean jälleen kerran kuinka metal core on genrenä polkenut paikallaan ja valitsen Saatanan käskemänä jotain paljon mielenkiintoisempaa kuuloluideni ja uhrausmenojeni ratoksi, ehkä sinunkin pitäisi.

6/10

Tore Pedersen

https://www.facebook.com/Countingdaysuk

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
counting days
Burned by Faith
Die Alone
Beaten & Scarred
Life & Death
Liberated Sounds
Fire From The Sky
Days Go By
The Vines
Sands of Time
Prison of Misery
Cold Truth
Reunion
[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-