Coughdust – Worldwrench (2017)

Grindcore-pumppu Rotten Soundin jäsenet näyttäisivät paiskineen ahkerasti töitä omien bändiprojektiensa parissa viime aikoina. Edellisellä viikolla käsittelyssä oli Keijo Niinimaan Morbid Evils -yhtyeen albumi ja nyt puolestaan vuorossa on Rotten Soundin rumpalin Sami Latvan Coughdust-bändin toinen pitkäsoitto. Tavoistaan poiketen Latva on tarttunut tässä kitaraan, mutta Morbid Evilsin kanssa myös tyylilaji on melko lailla sama. Tämäkin ryhmittymä rämpii luupölyn täyttämässä death-doom -atmosfäärissä ja odotusten mukaisesti mistään kevyestä kuunneltavasta ei tälläkään kertaa ole kyse.

Coughdustin ”Worldwrench”-albumi käynnistyy raskaasti säröistetyllä ja hidastempoisella ”Serpents Of The Earth” -kappaleella. Ensivaikutelma ei onnistu aivan vakuuttamaan, mutta onneksi levy kehittyy groovaavampaan suuntaan edetessään. Myös Ward-yhtyeessä vaikuttavan Antti Murtosen ärjyntä on death metallin perinteitä kunnioittavaa, mutta albumilta erottuu edukseen Latvan kitarointi, josta kunniamaininta on annettava varsinkin sooloille. Tuotanto on karu ja hiomaton, mutta tähän tyylilajiin sopiva. Olisin siitä huolimatta kiinnittänyt hieman enemmän huomiota soundien liialliseen puuroutumiseen.

”Worldwrench” onnistuu varmasti tyydyttämään äkäisimmän dödisnälän, mutta mitenkään kovin mullistava teos ei ole kyseessä. Levyä vaivaa sama oireyhtymä kuin niin montaa muutakin tämän genren edustajaa: toistoa on vain yksinkertaisesti aivan liikaa. Nimikkokappale onnistuu kyllä kitarakuviollaan potkimaan mukavasti kuuloelimiä, mutta hyvin nopeasti levy palaa takaisin aiempien kappaleiden mukaiseen linjaan. Ei tämä huono kokemus ollut, mutta kiitettävään arvosanaan on vielä rutkasti matkaa.

6½/10

Joonas Hynninen

01. Serpents of the Earth (06:15)
02. The Second Principle (07:09)
03. Gripless (07:19)
04. Worldwrench (05:43)
05. Dead Calm (05:48)
06. Blind (07:47)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here