Chamber Of Unlight – Chamber Of Unlight (2017) EP

[three_fourth]Suomalainen black metal hengittää vahvasti omaa perintöään aina vain yhä pimenevän taivaan alla. Tämän päivän maailmantilan sekasortoisuus saa vasemman polun arkkitehdit kanavoimaan voimansa satanistiseen sekä individualistiseen hengentyöhön. Tästä hyvä esimerkki on tamperelainen Chamber Of Unlight. Yhtyeen pääperkeleenä toimii Necrosis, jonka vastuualueina ovat vokaalit, kitarat sekä basso. Rummuista vastaa mm. Hornasta ja Babtismista tuttu LRH.

Yhtyeen ensimmäinen työnäyte on vahva osoitus suomalaisesta black metal – osaamisesta. Chamber Of Unlightin ulosanti on varsin perinteistä ja helposti sisäistettävää. Orgaaninen soundimaailma on tasapainoinen ja sopivalla tavalla törkyinen omien rituaalien läpiviemiseksi. EP:n käynnistävä intro on old school – faneille suoranaista herkkua. Jonkin sortin manaussessio näyttää tissiposkille suoraa tietä helvettiin. Ensimmäinen varsinainen kappale ”Spirals Of Black” käynnistää pakanalliset juhlat ja Mikko Aspan lause nousee jälleen arvoonsa : ”Tämä on miesten musiikkia, piste”.

Musiikillisesti jälki on vahvaa ja kappaleiden sovitus- / sävellystyö selkeää. Vaikka tumma liekki heiluu tasaisesti, niin biiseistä on kuultavissa myös perinteisen heavy metallin vaikutus. Chamber of Unlight ei kiirehdi vaan kasvattaa kappaleet hiljalleen muotoonsa. Tempo pysyy maltillisena eikä turhaan rönsyilyyn sorruta. Siinä missä tunnelmaa nostetaan toistoa saavilla kitaramelodioilla, niin särmikkyyttä tuovat lyijynraskaat riffit jotka henkivät perinteistä kuolemaa.

Vanhan koulukunnan oppien mukaan Chamber Of Unlightin debyytti – EP julkaistiin vain kasettimuodossa. Tämä nousee ehdottomasti vuoden parhaimpien minijulkaisujen joukkoon ja toimii takuuvarmana hengellisenä tyydytyskeinona perinteisen black metallin kuuntelijoille. Ave Satanas!

4½ / 5

Juha Karvonen

Chamber Of Unlight – Facebook

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

1. Intro
2. Spirals of Black
3. The Chamber
4. Slumber
5. Finior[/one_fourth_last]

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän