Amorphis julkaisi uuden musiikkivideon ”Amongst Stars” – mukana Anneke Van Giersbergen

Kuva: Lars Johnson Photography

AMORPHIS YHTEISTYÖSSÄ HUIPPUOHJAAJA PEKKA HARAN KANSSA

MUSIIKKIVIDEOLLA ”AMONGST STARS” MUKANA ANNEKE VAN GIERSBERGEN

UUSI ALBUMI ”QUEEN OF TIME” ILMESTYI TÄNÄÄN

Amorphis julkaisi tänään uuden albuminsa yhteydessä musiikkivideon kappaleesta ”Amongst Stars”, joka on duetto hollantilaisen laulajattaren, Anneke van Giersbergenin, kanssa. ”When Amorphis asked me to participate in a song for their new album, I immediately said yes without having to listen to it first because I knew it would be good. But when they sent it to me to start working on it, I was totally blown away. It’s such a powerful and melodic song, I am proud to be part of it. The video for this song is equally epic. The guys of Amorphis look and sound fantastic and I am truly happy to ride with them on this journey towards their new album”, Anneke kertoo. Anneke on esiintynyt Suomessa lukuisia kertoja, ja vuonna 2016 hänet nähtiin lavalla yhdessä Amorphiksen kanssa Helsingin Juhlaviikoilla Huvila-teltassa.

Amongst Starista tuli yksi levyn vahvimmista ja suoraviivaisimmista kappaleista. Itse kappaleen kanssa painittiin todella pitkään, ja tuottaja Jens (Bogren) oli jossain vaiheessa heittämässä jo pyyhettä kehiin. Biisiä transponoitiin lukemattomia kertoja esituotannon kuluessa, ja loppujen lopuksi Jensin tuottajaystävä Per Aldeheim toi kuultavaksi laululinjat, joiden pohjalta biisistä muovautui upea duetto. Amorphis on työskennellyt Anneken kanssa aiemmin, ja olin auttamassa häntä viime vuonna VUUR-yhtyeen biisien säveltämisessä. Anneken upea ääni sopii hienosti Amorphiksen teemoihin, joten olikin erittäin luonnollista pyytää häntä mukaan, ja meidän onneksi Anneke oli äänitysten aikaan vapaalla. Erityisen hienoa oli myös se, että saimme hänet mukaan videolle”, yhtyeen kitaristi ja säveltäjä Esa Holopainen kertoo.

Videon ”Amongst Stars” on ohjannut maailmanlaajuisesti arvostettu mainoselokuvaohjaaja Pekka Hara. Hara on huomioitu lukemattomilla kotimaisilla sekä kansainvälisillä palkinnoilla. Hän on tehnyt mainoselokuvia mm. Mitsubishille, Philipsille, Visit Finlandille sekä Helsingin Sanomille. Musiikkivideoita Hara on ohjannut esimerkiksi Sunrise Avenuelle, Stratovariukselle ja Jenni Vartiaiselle.

Jokaisen musiikkivideon tärkein raaka-aine on aina itse biisi. ’Amongst Starsin’ tekstin ja musiikin dynamiikka, ja niiden jopa äärimmäiset vaihtelut saa aikaan uniikin tunnelman. Feattaaja Anneke van Giersbergenin lauluosuudet luovat perinteisen Amorphis -paahdon päälle erityisen, sensitiivisen kerroksen. Näiden elementtien varaan oli inspiroivaa kirjoittaa tarina, joka itsessään on myös äärimmäinen ja monitulkinnallinen,” ohjaaja Hara kertoo.

Musiikkivideota tähdittää yhtyeen ja Anneken lisäksi kansainvälistä malliuraa menestyksekkäästi luonut Annika Stenvall. ”Tässä tuotannossa monet asiat loksahtivat onnekkaasti kohdalleen. Olen ollut kiinnostunut yhteistyöstä Amorphiksen kanssa jo pidemmän aikaa – ja nyt vuosien jälkeen vihdoinkin kaikkien osapuolten aikataulut osuivat kohdilleen. Olin myös haaveillut projektista Annika Stenvallin kanssa, joka on tehnyt huikean mallin uran maailmalla ja ottanut nyt askelia näyttelemisen suuntaan – Annikan rooli Tuntemattomassa Sotilaassa näytti uuden puolen hänen taidoistaan. Hänen vastanäyttelijänsä tässä videossa on islantilainen Aron Bergmann Magnússon, jonka piirteet sopivat täydellisesti rooliin. Myös hänen saaminen mukaan oli lopputuloksen kannalta ensiarvoisen tärkeää”, Hara toteaa.

Videon päähahmojen luomisessa auttoi huippumaskeeraaja Piia Hiltunen. ”Tarina rakentuu kuolleen pariskunnan ympärille, joka antoi positiivisen haasteen maskeeraaja Piia Hiltuselle. Hänen näkemyksensä ja erikoistehostemaskeerauksen toteutus vei tarinan uudelle tasolle visuaalisesti, ja jopa sisällöllisesti. Lopputulos näyttäytyy jollain tavoin kauhuromantiikalta – olematta sitä kuitenkaan kliseisesti.”

www.amorphis.net | www.facebook.com/amorphis | www.nuclearblast.de/amorphis

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here