Abyssion – Luonnon Harmonia Ja Vihreä Liekki (2015)

MAINOS:[three_fourth]Vuonna 2006 perustettu Abyssion on kahden jäsenen projekti. Bänditaustoja löytyy Oranssi Pazazusta sekä Dark Buddha Risingista, mutta Abyssionin voisi sanoa kumminkin kulkevan omaa kosmista reittiään. Jos edellinen albumi vuodelta 2013 oli vielä suuntaansa hakevaa niin uutukaisella yhtye on löytänyt oman pimeän maailmansa, jossa rajoja kumminkin rikotaan sopivalla tavalla.

Abyssion musiikkia voisi kuvata tunnelmalliseksi black metalliksi, johon on isketty lievästi progressiivisia elementtejä sekä punkmaista otetta. Progressiivisella ei tässä tapauksessa tarkoiteta teknistä lähestymiskulmaa, vaan enemmänkin musiikillisia kokeiluja elementeistä, joita tässä genressä ei ole niin suuresti totuttu kuulemaan. Musiikillisesti biisit edustavat suhteellisen simppeleitä riffikulkuja sekä hypnoottista toistettavuutta, jotka tuovat paikoin Burzumin parhaimmat teokset esille. Laulukielenä oleva suomi ei riko tunnelmaa, vaan sulautuu hienosti kokonaisuuteen.

Viiden biisin ja vajaan puolen tunnin matka läpi kosmisen pimeyden ei ole kumminkaan niin synkkä kuin alkuaan voisi kuvitella. Sanoituksista ja yhtyeen imagosta loistaa humoristinen sävytys, jota ei voi olla huomioimatta myöskään itse kappaleissa. Ei sillä, että tämä olisi joku huumori- tai perseilyprojekti. Levyn parasta antia tarjoilevat hypnoottinen ”Luonnon Harmonia” sekä ”Kosmoksesta tuli Hautani”. Oikeastaan levyn ainoa heikompi esitys on viimeinen kappale ”Pysähdyn Kuuntelemaan Hiljaisuutta”, josta on kuultavissa darkthronemaisia piirteitä.

Soundeiltaan albumi on parempaa keskitasoa ja juuri musiikin parhaimpia puolia esiintuovaa. Levyn vihreä kansi ja sisäkannen kuva eivät varmasti ole ne parhaimmat aspektit tutustumaan tähän levyyn, mutta rohkeus palkitaan. Abyssion on tehnyt hyvän albumin, joka kestää kuuntelua ja antaa jotain sellaista, mitä ei joka päivä tule vastaan.

7½/ 10

Juha Karvonen
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
abyssion 2015
01. Luonnon harmonia
02. Kosmoksesta tuli hautani
03. Vihreä liekki
04. Ajatus kirkastuu
05. Pysähdyn kuuntelemaan hiljaisuutta[/one_fourth_last]

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-