Äärimetalliyhtye i Helveten single “Vihapuhetta” tulevalta albumilta julki

Kuva: i Helvete
MAINOS:Tiedote 22.9.2021

Synkkiä riffejä ja rääkylaulua yhdistelevä kotimaisen äärimetallin edustaja i Helvete on julkaissut ensimmäisen singlensä tulevalta debyyttialbumiltaan SINISTEN PUIDEN NIITTY. “Vihapuhe” -nimeä kantava single sukeltaa tulevan levyn teemaan ja synkkään ihmismieleen. Vihapuheen kantavana voimana toimivat raskaat riffit, agressiiviset lyriikat ja kauniit melodiat.

Laulaja-kitaristi Aleksi Mäkelä kommentoi juuri julkaistua singleä:
“Vihapuhe on erinomainen näytekappale levystä, sillä siinä yhdistyvät kaikki albumilla viljellyt elementit. Se oli myös selkeä singlevalinta pelkästään jo sillä, että se on lyhin kappale levyltä, jolla on aika pitkiä biisejä. Kappaleen juuret itseasiassa sijoittuvat vuosien taakse, ennen kuin tätä bändiä oli edes olemassa. Vanhimmat osat taisin säveltää 2013.”

Katso Joona Jaakkolan luoma lyriikkavideo alta:

Täyteen kokoonpanoon kasvanut i Helvete on aiemmin julkaissut vuonna 2018 tuplasinglen Pimeyden Ytimessä / Umpikuja. Pitkän sävellystauon jälkeen yhtye julkaisi viime kuussa coverin BathoryTwilight of the Gods -kappaleesta. Bändi kuvasi äänityssessioistaan siihen myös musiikkivideon.

SINISTEN PUIDEN NIITTY julkaistaan marraskuussa. Levy on konseptialbumi, jossa yksilö käsittelee elämänsä kiertokulkua: pettymyksiä, epäonnistumisia ja sairastumista. Syvällisen analysoinnin aikana hän joutuu pohtimaan, onko euforiaa tarjoamatonta elämää syytä jatkaa. Levyn on miksannut Teemu Aalto ja masteroinut Samu Oittinen. Kansikuvista on vastannut Johanna Kuusela. Ennen albumin julkaisua yhtyeeltä on luvassa vielä yksi singlejulkaisu.

Mäkelä kertoo tulevasta debyyttialbumista:
“Tämän levyn säveltäminen vei aikansa. Sen kuutta kappaletta sävelsin reilut kaksi vuotta. Albumin teema ja nimi oli kuitenkin jo tiedossa ennen kuin yhtäkään varsinaista nuottia oli kirjoitettu. Tarkoituksena oli tehdä vakavan runollinen, raaka, mutta kuitenkin kaunis albumi. Odotamme innolla sen julkaisua.”

Yhtye netissä:

Kotisivut | Spotify Youtube | Instagram | Facebook |


Lähde ja kuva: i Helvete

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.