MAINOS:



Provinssi keräsi tänä vuonna Törnävänsaarelle yhteensä 85 000 festivaalikävijää. Kolmen helteisen päivän aikana kuultiin laajasti musiikkia, josta löytyi varmasti jokaiselle jotain. Rock -ja metallimusiikkia tarjoiltiin runsaasti ja se selkeästi upposi tämän vuoden yleisöön.

Torstaina pitin pyörittämisen aloitti Mokoma ja keikan aikana lavalla nähtiin myös myöhemmin esiintyvän Stoned Statues -yhtyeen laulaja-basisti Jenna Kosunen.

Radio Helsinki Stagelta löytyi brittiläinen Picture Parlour, joka heitti ensimmäisen suomen keikkansa. 

Päivää jatkettiin Turnstilen tahtiin, joka varmisti päivän isoimmat moshpitit.

Rock-kansalle tarjoiltiin vielä musiikkia Lähiöbotoxin, Apulannan, Stoned Statuesin ja Blind Channelin toimesta, ennenkuin oli vuorossa selkeästi päivän odotetuin esiintyjä ja headliner Måneskin. Euroviisut 2021 voittaneen bändin ensimmäinen Suomen keikka oli menestys. Yleisö lauloi mukana koko keikan ja osa onnekkaista faneista pääsi tanssimaan bändin kanssa lavalle “KOOL KIDS” biisin tahtiin.

Perjantaina löytyi valikoimasta myös metallia, kun lavoille nousi mm. Huora, Vola, Ikinä ja Stamina. Blind Channelin “Die Another Day” -kappaleella feattaava RORY heitti myös ensimmäisen suomen keikkansa ja liikutti telttalavan yleisön kyyneliin. Illalta löytyi vielä kaksi odotettua esiintyjää YUNGBLUD ja Bring Me The Horizon. Yhteisbiisinkin julkaisseiden artistien musiikista löytyy paljon samoja elementtejä. Genrerajoja rikkovat ensiintyjät villiinnyttivät 28 000 ihmisen yleisön peräjälkeen.

Lauantaina näimme vielä neljä raskaampaan makuun sopivaa bändiä: Tesseract, joka kiinnitettiin paikkaamaan kiertueen perunutta Bad Omensia. Uraansa lopetteleva Maj Karma, Helsingistä ponnistava modernin rockin sanansaattaja Block of Flats ja japanilainen metalcore sensaatio Hanabie.  

 

Apulanta

Blind Channel

Block of Flats

Bring Me The Horizon

Hanabie.

Huora

Ikinä

Lähiöbotox

Maj Karma

Mokoma

Måneskin

Picture Parlour

Rory

Stam1na

Stoned Statues

Tesseract

Turnstile

Vola

Youngblud

+ artikkelit

Valokuvaaja, soittotaidoton basisti ja ikuinen opiskelija, joka elää mustasta kahvista ja live musasta.

kuvaan, tuottelen ja haastattelen!