Cosmocrat julkaisi ensimmäisen singlensä ”Passages of Time”

Tuore metalliyhtye tarkastelee musiikissaan niin universaaleja kuin yksilöllisiä teemoja.

MAINOS:



Tiedote 8.4.2023

Hämeenlinna/Helsinki/Lahti akselilla toimiva Cosmocrat yhdistelee musiikissaan groovaavia kitarakoukkuja, vintagehenkisiä syntikoita sekä monipuolista laulua. Yhtye on huhtikuun alussa julkaissut ensimmäisen singlensä ”Passages of Time”.

Yhtyeen perustajajäsen, kitaristi Harri Moilanen kuvailee bändin syntytarinaa:

– Tavoitteena oli kasata melodinen, raskas ja progressiivinen kokonaisuus avaruudellisen tematiikan ympärille.

Cosmocrat on huhtikuun alussa julkaissut ensimmäisen singlensä ja lisää on luvassa. Laulaja Eetu-Pekka Heiskanen luonnehtii tuoretta julkaisua kantaa ottavaksi:

– “Passages of Time” on runollisia kuvia maalaileva pohdinta ajan rajallisuudesta ja sen aiheuttamista henkilökohtaisista ja globaaleista kriiseistä. Sanoittajana minua kiinnostavat aiheet, joilla on vaikutusta isossa mittakaavassa, mutta myös pienen ihmisen tunnetasolla.

Bändi on halunnut pitää langat omissa käsissään ja tuottanut kappaleen lähes alusta loppuun itse.

Kosketinsoittaja ja kappaleen miksannut Antti Myllynen kertoo tuotannosta:

– Meillä oli selkeä visio ja laadukkaat demot, joiden pohjalta lähdettiin hakemaan toimivaa balanssia modernin- ja vintage-saundin väliltä. Viimeistelyyn halusimme kuitenkin ulkopuolisen näkemyksen, joten masterointi annettiin Tesseract yhtyeen Acle Kahneylle. Jälkeenpäin voi sanoa, että se kannatti!

Passages of Timen lyriikkavideo on katsottavissa Youtubessa ja sinkkujulkaisu löytyy Spotifysta sekä kaikista yleisimmistä suoratoistopalveluista.

Cosmocrat on:

Eetu-Pekka Heiskanen – Laulu

Harri Moilanen – Kitara, Basso

Antti Myllynen – Kosketinsoittimet

Riku Pitkänen – Rummut


Lähde: Cosmocrat

Profiili | + artikkelit

Heavyn moniottelija, vapaa-ajattelija, satanistisuvakki ja humanisti. Metallin maku suussa on vahvasti black-painotteinen, vaikka Judas Priest on se suurin rakkaus. Suunnittelen ja ylläpidän Luolan nettisivua ja brändi-ilmettä. Kirjoitan artikkeleita, arvioita, uutisia ja haastatteluja sekä kuvaan keikat ja festarit. Odotan, että Martti Servo tekisi joskus metallialbumin.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.