Amorphis julkaisi uutta musiikkia – kuuntele ”The Moon”

Hannu Juutilainen ©Metalliluola
MAINOS:



Tiedote 3.12.2021

Metalliyhtye Amorphis julkaisi tänään uutta musiikkia helmikuussa ilmestyvältä ”Halo” -albumiltaan. ”The Moon” on kuunneltavissa ja katsottavissa alla olevalta musiikkivideolta, jonka on ohjannut Patric Ullaeus (Revolver Film).

The Moon on ensimmäinen singlelohkaisu uudelta Halo-albumiltamme. Tunnelmallinen kappale kuvastaa hyvin miltä Amorphis vuonna 2021 kuulostaa. Sanoittaja Pekka Kainulainen on maalannut piirroksia ja maalauksia kuu-aiheesta vuosikymmenien ajan. Nyt siitä syntyi sanoitus, mikä heijastaa kuutamoromantiikkaa.” -Amorphis

Yhtyeen 14. albumi, ”Halo”, julkaistaan 11. helmikuuta 2022 Atomic Fire Recordsin kautta maailmanlaajuisesti. Amorphis on julkaissut reilun kolmenkymmenen vuoden mittaisella urallaan valtavan määrän moniin suuntiin kurottavaa raskasta musiikkia. Alkuperäisen nelikon (kitaristit Esa Holopainen ja Tomi Koivusaari, basisti Olli-Pekka Laine ja rumpali Jan Rechberger) sekä kahden vähän myöhemmin kokoonpanoon liittyneen muusikon (kosketinsoittaja Santeri Kallio ja laulaja Tomi Joutsen) muodostaman Amorphis-yhtyeen vahva vaikutus heavy metalin eri alalajien – folk, proge, death ja niin edelleen – maailmanlaajuiseen kehitykseen onkin täysin kiistaton. Yhtyeen vuonna 2015 julkaisema albumi ”Under The Red Cloud” oli startti albumitrilogialle, jota seurasi vuonna 2018 julkaistu ”Queen of Time”. Ympyrän sulkee ja trilogian täydentää helmikuussa 2022 julkaistava ”Halo”.

01. Northwards
02. On The Dark Waters
03. The Moon
04. Windmane
05. A New Land
06. When The Gods Came
07. Seven Roads Come Together
08. War
09. Halo
10. The Wolf
11. My Name Is Night

AMORPHIS on:
Tomi Joutsen – laulu
Esa Holopainen -kitara
Tomi Koivusaari – kitara
Santeri Kallio – koskettimet
Olli-Pekka Laine – basso
Jan Rechberger – rummut

http://www.amorphis.net/
https://www.facebook.com/amorphis
https://www.instagram.com/amorphisband


Kuva: Hannu Juutilainen ©Metalliluola
Lähde: Katja Vauhkonen

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.