Waltari 30 vuotta – “3rd Decade – The Anniversary Edition” -albumilla mukana muun muassa Bomfunk MC’s, Eläkeläiset sekä Lordi

Kuva: Jani Mahkonen
MAINOS:Tiedote 6.9.2021

Suomen metalliviennin todellinen pioneeri Waltari juhlii 30 vuoden mittaista uraansa julkaisemalla 3rd Decade – The Anniversary Edition -albumin 26. marraskuuta. Vaikka kyseessä on yhtyeen kolmen vuosikymmenen tärkeimmät biisit kokoava julkaisu, kyse ei ole vain kokoelmasta, vaan aina yllättäviä käänteitä tarjoillut bändi on tehnyt biiseistä täysin uudet versiot upean vieraskaartin kera. Mukana levyllä ovat muiden muassa Bomfunk MC’s, Marko Hietala, Lordi, Angelit, Eläkeläiset sekä Jonne Järvelä & Jyrki69. Albumin julkaisee saksalainen Metalville Records.

“Huomasimme, että Monk-Punkista on kulunut jo 30 vuotta, ja harkitsimme sen huomioimista juhlakonserteilla, mutta koronaviruksen myötä kypsyi ajatus tehdä levy epätavallisten vieraiden kera”, Waltarin keulamies Kärtsy Hatakka kertoo.

“Tämän levyn tekeminen on ollut oikeastaan ensimmäinen kerta, kun olen pystynyt ottamaan studiossa sivustaseuraajan roolin, ja se oli virkistävä kokemus. Albumi ei ole todellakaan vain minun lapseni vaan kollektiivinen ponnistus, jossa sain seurata hienojen vierailijoiden suorituksia, soittaa bassoa, laulaa muutamat lainit ja tehdä ohjelmointia”, Hatakka jatkaa.

Bändi antoi kullekin vierailijalle vapaat kädet tulkita omat visionsa Waltarin legendaarisista biiseistä, ja bändi itse toimi melkein kuin housebändinä taustalla.

“Oli upeaa nähdä, miten he tulkitsivat kappaleita.”

Kolme vuosikymmentä rohkeita crossover-heittäytymisiä harrastaneelle yhtyeelle tämä julkaisu on yksi virstanpylväs edelleen jatkuvalla matkalla. Klubien ja festivaalien lisäksi myös esimerkiksi Suomen Kansallisoopperassa yhdessä Jorma Uotisen kanssa tehdyssä Evankeliumi-projektissa nähdylle bändille tulevaisuus on auki upeita uusia mahdollisuuksia. Waltari suunnittelee myös julkaisevansa juhlavuoden kunniaksi myös arkistoista löytyneitä ennen julkaisemattomia äänitteitä ja demoversioita klassikoiksi kasvaneista biiseistään.

“Rock on asenne ja sammumaton jano pysyä leikkisänä elämässä loppuun asti! Minusta on edelleen siistiä meikata ja olla tavallaan ulkopuolinen. Tavoitteenamme on vastedeskin luoda musiikkia, joka räjäyttää kuulijoiden mielet”, Hatakka jatkaa.

3rd Decade – The Anniversary -albumin biisilista:
1. Waltari feat. Jürgen Engler – Merry Go Round
2. Waltari feat. Marko Hietala – Below Zero 2021
3. Waltari & Bomfunk MC´s – Skyline (remix)
4. Waltari & Eläkeläiset – Ehtoopuolella
5. Waltari feat. Kevin Ridley & Nuorisokuorot Sykkii ja n.u.k.u – So Fine 2021
6. Waltari & Angelit – Step Outside
7. Waltari feat. Jonne Järvelä & Jyrki 69 – In The Cradle 2021
8. Waltari feat. Niki – Misty Man 2021
9. Waltari & Lordi – Lights On 2021
10. Waltari feat. Tampere All Stars – The Stage 2021
11. Waltari feat. April Art – Helsinki 2021

Waltari 2021 on:
Kartsy Hatakka – Laulu, basso, ohjelmointi ja koskettimet
Kimmo Korhonen – Kitara ja örinä
Sami Yli-Sirnio – Kitara
Jani Holli – Koskettimet ja ohjelmointi
Jariot Lehtinen – Kitara
Ville Vehvilainen – Rummut

Diskografia:
Monk-Punk (1991)
Torcha! (1992)
So Fine! (1994)
Big Bang (1995)
Yeah! Yeah! Kuole! Die! – Death Metal Symphony In Deep C (Live, 1996)
Space Avenue (1997)
Radium Round (1999)
Rare Species (2004)
Blood Sample (2005)
Release Date (2007)
Below Zero (2009)
Covers All! – 25th Anniversary Album (2011, Covers-albumi)
You Are Waltari (2015)
Global Rock (2020)
3rd Decade – The Anniversary Edition (2021, kokoelma)

www.waltariband.com
YouTube
Facebook
Instagram


Lähde: Ginger Vine Management & PR

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.