Vuosikymmenen hiljaisuus vihdoin ohi: Silentium julkaisi uuden musiikkivideon.

Kuva: Johan "Staffan" Turbanov

Tiedote 29.5.2019

Kotimaisen goottimetallin pioneeri, kulttiyhtyeen mainetta kantava Silentium päättää pitkän hiljaiselonsa uuden single-videokombon voimin.

Viimeksi vuonna 2008 ”Amortean”-levynsä julkaissut yhtye palaa valokeilaan versioimallaan Evan + Manun ”Empty”-kappaleella. Cover-biisi valikoitui säveltäjä-kosketinsoittaja Sami Bomanin vaimon ansiokkaalla avustuksella.

Sami kertoo:

Vaimoni on kuunnellut Evaa + Manua jo pitkään. ”Empty”-kappaleen kuullessani olin välittömästi vaikuttunut sen kauneudesta ja tunnejäljestä, ja Silentium-sovitus alkoi muodostua mielessäni heti.

Alkuperäiseltä tunnelmaltaan herkkä ja hauras laulu on saanut Silentiumin käsittelyssä yhtyeelle ominaisen mahtipontisen soinnin, mutta Boman painottaa halunneensa säilyttää myös kappaleen pehmeämmät nyanssit. Oman aavemaisen lisänsä kappaleeseen tuo esimerkiksi Before the Dawnista tuttu Lars Eikind, joka lainasi omintakeista laulusoundiaan biisin kakkosääneen.

Boman lisää:

Larsin ääni on kuin kirsikka kakun päällä.

Digialustoilta löytyvästä lohkaisusta on tehty myös video, jonka konseptin ja käsikirjoituksen takana on yhtyeen laulaja Riina Rinkinen. Rinkinen myös vastasi toteutuksesta yhdessä John La Hanhin Productionsin Juha Hanhisen kanssa.

Rinkinen sanoo:

Kappaleen riipivä tunnelma ja kivulias aihe – ero – sai minut pohtimaan elämämme käännekohtien ohutta luonnetta. Rikkominen on helppoa, korjaaminen aina vaikeaa. Toivon niin musiikillisen kuin visuaalisen tulkintamme tekevät kunniaa Evan + Manun upealle alkuperäiselle kappaleelle.

Silentium on työstänyt kaikessa hiljaisuudessa kuudetta kokopitkää albumiaan, jonka julkaisua on kaavailtu loppuvuodelle.

Boman toteaa:

Olemme mielestäni onnistuneet luomaan parasta materiaaliamme koskaan, niin taiteellisesti, esteettisesti kuin teknisestikin. Olemme sanoinkuvaamattoman innoissamme päästessämme vihdoin tuomaan uutta Silentiumia niin vanhojen kuin toivottavasti myös uusien fanien ulottuville.

Yhtye tiedottaa syksyn keikoista kotisivuillaan sekä Facebook-sivuillaan.

www.silentium.fi
https://www.facebook.com/silentiumofficial/

Kuva: Johan ”Staffan” Turbanov

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän