Velvet Oceanin Oulun keikalta videomateriaalia katsottavissa

Tiedote 7.2.2020

Oululaisen sinfonista metallia esittävän Velvet Oceanin keikalta Oulun Toppila-klubilla on Esa Kankaalan toimesta katsottavissa lisää videomateriaalia. Yhtye esittää kappaleet ”New Born” sekä “Forever”.

Yhtyeen metallia ja poppia yhdistelevä debyyttilevy ”Purposes And Promises” on nyt ulkona.

”Tuntuu hienolta pitää kädessä omaa levyä – nyt lupaus on täytetty, kuten levyn nimessäkin sanotaan”

Tuore metallitulokas Velvet Ocean on julkaissut debyyttialbuminsa. Nimeä ”Purposes and Promises” kantava levy on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja muissa suoratoistopalveluissa sekä saatavilla CD-muodossa. Goottimetallilla, pop-elementeillä ja sinfoniamusiikilla leikittelevä moderni ja peräti seitsenhenkinen hevibändi kuvailee levyntekoa pitkäksi ja haastavaksi prosessiksi.

Laulaja Riitu Ronkainen pohtii:

Biisien säveltäminen oli tavallaan helpoin vaihe koko levyn tekemisessä, mutta kappaleiden sovittaminen toimivaksi kokonaisuudeksi oli haasteellisempaa. Aikaa kului paljon siihen, kun jouduimme miettimään sovituksia useampaan otteeseen.

 

Ensimmäisen levyn tekeminen oli silti mielenkiintoista ja opettavaista. Levyllä ei ole erityistä teemaa. Aloimme vain tekemään metallimusiikkia sillä periaatteella, mikä meidän mielestä kuulostaa hyvältä, ilman genrerajoituksia. Olen tyytyväinen levyn monipuolisuuteen ja uskon, että siinä on kuunneltavaa monenlaisen metallimusiikin ystäville. Toivottavasti saamme musiikkia mahdollisimman laajalle kuultavaksi. Se on tavoitteemme.

Kitaristi Jarkko Ronkainen kertoo levynteon kuuluneen elämään varsin intensiivisesti usean vuoden ajan.

Koko Velvet Ocean -bändin tarina alkoi oikeastaan bändin nimestä ja levyprojektin ideasta kaikkinensa noin viisi vuotta sitten. Siinä vaiheessa ei ollut oikeastaan mitään muuta tietoa mistään kuin se, että musaa pitäisi tehdä – ja mielellään hyvää sellaista! Nyt muutamaan vuoteen ei ole viikkoakaan mennyt, ettei levyprojektia olisi jollakin tavalla yritetty viedä eteenpäin, eli projekti on ollut henkilökohtaisesti valtava – mutta levy on siinä määrin hyvin onnistunut, että pidän tätä merkittävänä saavutuksena. Toivotaan, että levy löytää yleisönsä ja siitä on iloa ja nautintoa mahdollisimman monille! Ainakin siihen on vuodatettu täältä osoitteesta kaikki, mitä on irti lähtenyt.

Kymmenen kappaletta sisältävällä albumilla on mukana metallimusiikin harrastajille tuttuja nimiä: sen on miksannut Ruotsissa Johan Örnborg ja masteroinut Jens Bogren. Helsinki Recordsin kautta julkaistavan albumin jakelijana toimii Warner Music Finland. Seitsenhenkisessä yhtyeessä syvyyttä musiikkiin tuo Oulu Sinfonian soolosellisti Arto Alikoski, ja myös sellisti Harri Österman on tehnyt levylle sellosovituksia. Kosketinsoittaja Marco Sneck (mm. Poisonblack) osallistui kappaleiden sovittamiseen ja vierailee levyllä soittajana.

Yhtyeen tunnelmat ensimmäisen oman pitkäsoiton julkaisun tiimoilta ovat varsin euforiset. Reaktioita odotetaan mielenkiinnolla, ja kuuntelijoita kannustetaankin tulemaan keikoille.

Fiilikset ovat hyvin odottavat ja jännittävät! On tosi mielenkiintoista nähdä, miten metallikansa ottaa levyn vastaan. Tuntuu hienolta pitää kädessä omaa levyään. Nyt se on totta ja lupaus on täytetty, kuten levyn nimessäkin sanotaan! Meillä on tulossa keväällä useampiakin keikkoja, joissa voi kuulla levyn tuotantoa. Tulkaahan kuuntelemaan – kannattaa tulla! Tervetuloa.

Velvet Oceanin alati päivittyvä keikkalista näyttää tällä hetkellä seuraavanlaiselta:

La 28.3. Seurahuone, Kokkola
La 4.4. Toppila Klubi, Oulu
La 30.5. Grande, Rovaniemi
Pe 7.8. Toppila Klubi Metalliperjantai, Oulu

Videot: Esa Kankaala

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here