Tyhjä – EP (2017)

Industrial metal -yhtye Republic of Desiren tuhkista on muodostunut 2016 loppukesällä äärimetallliyhtye Tyhjä, joka on saanut tuotettua ensimmäisen neljäraitaisen EP-julkaisunsa. Republic of Desire oli aikanaan kelpo bändi, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka kaverusten on käynyt uuden tyylisuuntansa kanssa, jonka kerrotaan tarjoilevan toisen aallon black metallia, Suomi hardcorea sekä grindcorea. Tematiikka on äärimetalliorkesterille tavanomainen setti vihaa ihmistä ja yhteiskuntaa kohtaan, pettymystä ja väistämätöntä tuhoa, johon voin itsekin arjessani helposti samaistua.

”Nahkansanylkijä” täräyttää EP:n käyntiin grindahtavalla otteella á la Pig Destroyer. Räyhäkkää menoa tukee karu vokalisointi, sekä sopivan raaka, mutta selkeä äänimaailma. Avausraidan tunnelma vaihtuu grindistä black metalliin, vokalistin keuhkotessa yhteiskunnan ongelmista. Konsepti on sama läpi koko julkaisun ja sen maailmanlopun tunnelma kantaa hyvin alusta loppuun. Tyylisuunta ammentaa paljon aggressiivisilta norjalaisilta black metal -kollegoilta sekä Thy Darkened Shaden ja The Secretin kaltaisilta esikuvilta. Materiaali on tasalaatuista, mutta kohokohtia ovat black metal -synkistelyt ”Kylmä Valkea Syli” ja ”Sortuva Torni”.

Palikat ovat sinällään kohdallaan ja sointanta on vakuuttavaa, mutta EP:n ongelma on vielä hieman haparoivassa sävellystyössä. Osa kappaleiden monista riffeistä, tai niiden muunnelmista, kuulostaa hieman väkinäiseltä täytteeltä ja ne tekevät biiseistä turhan pitkiä sekä hajanaisia. Toinen puuduttava seikka on ajoittain mielikuvitukseton sovitustyö, vaikka vokalisointi on muuten hyvää tasoa ja on uskottavaa vaihtelua vihaisesta epätoivoiseen.

Tyhjä on oikeilla jäljillä, eikä sen arpa ole nimensä mukainen. Vielä kun sävellystyöhön tulee se rönsyilemätön punainen lanka, voi odottaa mustan tuhoisaa jälkeä.

3/5

Tore Pedersen

1.Nahkansanylkijä
2.Kylmä valkea syli
3.Sortuva torni
4.Kuolema

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän