Turkulainen Craneium julkaisi kolmannen studioalbuminsa ”Unknown Heights”

Kuva: Craneium
MAINOS:

Tiedote 28.10.2021

Suomalainen fuzz-rock yhtye Craneium julkaisi kolmannen studioalbuminsa ”Unknown Heights”. Psykedeelisiä äänimaisemia, murskaavan raskaita riffejä ja paksuja fuzz-kerroksia yhdistävä uusi albumi tarjoaa monipuolista ja dynaamista aavikkorockia.
”Unknown Heights” seuraa Craneiumin vuoden 2016 debyyttiä ”Explore the Void” ja vuoden 2018 ”The Narrow Line”albumia, jotka molemmat julkaistiin yhdysvaltalaisen Ripple-musiikin kautta. Jo edellisillä albumeilla äänimaisemat olivat massiivisia, mutta ”Unknown Heights” esittelee Craneiumin kokeellisia ja värikkäitä piirteitä enemmän kuin koskaan. Roger Mattosin taide täydentää levyn kantta täydellisesti.
Bändi kommentoi: ”Olemme työskennelleet tämän kanssa viimeiset 2-3 vuotta, viimein tunnemme, että olemme saaneet musiikin vangittua tavalla, jota emme ole ennen tehneet. Meidän laulunkirjoitukset ovat parempia, äänitys on laadukkaampaa ja meillä on ollut enemmän aikaa tehdä tästä tosiaankin paras tähän mennessä! Puhtaan ja unenomaisen kontrasti, valtavien raskaiden kertosäkeiden kanssa, on tullut jokseenkin Craneium-tavaramerkiksi. Uskomme todella, että näissä kappaleissa on jotain kaikenlaisille kuuntelijoille. Uskaltaisimme jopa väittää, että emme ole tyypillinen stoner rock -bändi. ”Unknown Heights” sisältää 6 kappaletta, jotka vievät kuulijan mieleenpainuvalle matkalle jylisevistä fuzz-rock-riffeistä itämaiseen psykedeeliseen maailmaan.”
Albumi äänitettiin VR Studiossa Turussa vuonna 2020. Upeasta miksauksesta ja masteroinnista vastasi Joona Hassinen (Studio Underjord). ”Unknown Heights” julkaistiin The Sign Recordsin kautta 15.10.2021 kaikilla suoratoistoalustoilla. Albumi julkaistaan vinyylinä 26. marraskuuta 2021. CD:n julkaisupäivä TBC.

Lähde ja kuva: Craneium

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.