MAINOS:Terveiset jälleen Metalliluolan Espanjan osastolta! Täytyy todeta, että Pohjois-Espanjassa sijaitseva Bilbao on yllättänyt monipuolisella ja kiinnostavalla keikkatarjonnalla. Kiinnostavaa tapahtumaa on niin paljon, että menoa on riittänyt jokaiselle viikonlopulle maaliskuun aikana.

Lauantai 16.3. oli itselleni todella jännittävä päivä, sillä odotukset olivat korkealla, vaikka en täysin tiennyt mitä odottaa.

Huomasin nimittäin, että Brasiliasta tuleva power metal-suuruus Angra saapuu keikalle espanjalaisten Opera Magnan ja Arwenin kanssa.

Angran ja Opera Magnan nimet olin joskus kuullut, mutta päätös keikalle menemisestä vaati vielä lisää perehtymistä.

Erityisesti Angran uusin albumi “Cycles Of Pain” kolahti aivan täysillä jopa minulle, joka en hirveästi power metallia kuuntele. Myös Opera Magna kuulosti parin YouTube-kuuntelun perusteella eeppiseltä ja lupaavalta. Arwen vaikutti myös toimivalta, joten kyllähän tämä kolmen bändin kokonaisuus piti lähteä katsomaan.

Sala Stage on lähellä Bilbaon keskustaa, joten keskeisen sijainnin ansiosta keikalle oli helppo mennä. Suosittelen tarkistamaan paikan keikkatarjonnan, jos satut lähistöllä liikkumaan!

Arwen aloitti illan vahvasti ja paikalle olikin tullut jo heidän aloittaessa hyvin porukkaa. Keikan alkaessa pyörin itse vielä merchandise-tiskillä katsomassa tarjontaa. Koska espanjan opiskelu on työn alla, päätin ostaa levyn Opera Magnalta. Bändi laulaa espanjaksi, joten ajattelin, että levyn mukana tulevan kansivihkon avulla saan näppärästi opiskeltua uusia sanoja.

Arweniin olin ehtinyt tutustua kaikkein vähiten, joten aika moni biisi jäi tuntemattomaksi. Kuitenkin settilistan joukosta tunnistin “Torn From Home”-biisin, joka on tilastojen mukaan yksi bändin tunnetuimmista biiseistä.

Bändien vaihtoaika täällä päin on aika lyhyt, joten pian alkoi Opera Magnan keikka.

Tässä kohtaa huomasin, että Opera Magna taitaa olla aika suosittu bändi Espanjassa. Keikalle oli selvästi löytänyt paljon intohimoisia faneja, sillä meteli oli Opera Magnan aloittaessa korvia huumaava.

Olin ehtinyt tutustua bändin uusimpaan albumiin, Heroicaan, muutaman kuuntelukerran verran ja keikalla kuultiin uusimmalta albumilta mm. kappaleet “Volver” ja “La Muerte De Un Poeta”. Bändin soundi on tosi mahtipontinen ja rumpujen jytinän tunsi keikalla vatsanpohjassa asti. 

Yleisö lauloi innokkaasti mukana ja olen huomannut, että yleisön laulun voimakkuuden perusteella voi päätellä, mitkä ovat yleisön suosikkibiisejä. Harmillisesti itse en pystynyt kuoroon osallistumaan kovin sanatarkasti.

Huomasin jo Opera Magnan aikana, että keikkapaikka alkoi täyttymään ihmisistä nopeasti. Kuikuilin välillä taakse päin ja ajattelin, että taakse jääneet ihmiset eivät tule näkemään yhtään mitään. Sen verran täyteen pakattu paikka oli lopulta.

Korvia huumaava huuto alkoi jälleen Angran aloittaessa keikan. 

Keikka alkoi bändin yhdellä suosituimmasta biiseistä, sillä alkuun ilmoille kajahti “Nothing To Say”. 

Settilista koostui odotetusti sekä uudemmasta että vanhemmasta tuotannosta. Itse olin ehtinyt tutustua kunnolla vain Angran uusimpaan albumiin “Cycles of Pain”, jolta kuultiin mm. “Ride Into The Storm”, “Tide of Changes” ja allekirjoittaneelle iloisena yllätyksenä “Vida Seca”, joka on yksi suosikeistani uusimmalta albumilta. Biisin introssa on selvästi kuultavissa brasilialaisia vaikutteita, mikä tekee biisistä ainakin itselleni erityisen kiinnostavan.

Tunnelma oli koko keikan ajan hyvin tiivis ja yleisö lauloi jälleen lempibiisiensä mukana. Itselleni power metal on genrenä sellainen, joka alkaa jossain vaiheessa hengästyttää ja olikin hienoa huomata, että settilistaan oli suunniteltu draaman kaaren mukaan myös pari taukoa, joiden aikana saimme kuulla erilaista tunnelmointia kitarasoolojen muodossa.

Kokonaisuudessaan ilta oli todella upea ja täytyy myöntää, että erityisesti Opera Magnaa ja Angraa katsoisi mielellään uudestaankin. Harmillisesti kumpikaan näistä bändeistä ei ole tainnut Suomessa käydä, eikä se taida olla näköpiirissä pitkään aikaan.

Kannattaa siis ehdottomasti tarttua tilaisuuteen, jos näiden bändien keikat sattuvat osumaan esimerkiksi oman lomareissun ajalle!

 

Angran settilista kokonaisuudessaan:

 1. Nothing To Say
 2. Final Light
 3. Tide of Changes
 4. Angels Cry
 5. Vida Seca
 6. Dead Man On Display
 7. Rebirth
 8. Morning Star
 9. Ride Into The Storm
 10. Cycles of Pain
 11. Bleeding Heart
 12. Waiting Silence
 13. Carry On
 14. Nova Era

 

Videot keikalta:

 

Raportti kaikista bändeistä

Angra – Nothing To Say

 

Angra – Ride Into The Storm

Angra – Tide Of Changes

 

Susanna Koljosen Youtube-kanava: https://www.youtube.com/@susannakoljonenvocals 

 

+ artikkelit

Savonlinnaislähtöinen videovirtuoosi, jonka tehtävä on tuottaa rautaista sisältöä Metalliluolalle. Sydäntä lähimpänä sinfoninen metalli ja hard rock. Pieniä poikkeuksiakin löytyy.