Takezo – Reality Left Behind EP (2020)

1 Plague Intro 0:00​ 2 Demons 01:29​ 3 Chernobyl 12:02​ 4 Thought 22:24​ 5 Yad Ynnus 23:54​ 6 At the Ruins (Epilogue) 32:39

Kuopion suunnalta tuleva doomia/sludgea varmalla ja jyräävällä otteella käsittelevä Takezo julkaisi lokakuussa 2020 EP:n ”Reality Left Behind”. Noin neljäkymmentä minuuttia ja kuusi raitaa sisältävä kokonaisuus ammentuu kuulijalle vihaisena ja mielenterveysongelmaisena päihdetrippinä.

Nelimiehinen Takezo rakentaa materiaalinsa lajityypillisesti uskollisena hitaasti rouhivaan kuolemanodotukseen ja synkistelyyn. Hitaasti leviävillä kappaleilla on mittaa keskimäärin kymmenisen minuuttia ja vain pari lyhyempää introa muistuttavat muun maailman olemassaolosta. Levyyn uppoutuu helposti. Laahaavat, riipivät riffit ja melankolinen synkkyys vie mukanaan, mutta 40 minuuttia on silti turhan pitkä rykäisy ja kokonaisuus puuroutuu helposti.

EP:n päättävä hieman rivakampia steppiaskeleita ottava ”At The Ruins (Epilogue)” on mainio veto ja erottuu positiivisesti muusta materiaalista. Pari-kolme-neljä minuuttia pois kokonaismitasta veisi kappaleen uusiin sfääreihin.

Alan henkilöille tämä doomia ja sludgea nikkaroiva orkesteri on varsin suositeltava koepala. Testaa itse alta:

3/5

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here