Scars of Solitude julkaisi uudelleen ”Drown”-kappaleen ja tekee keväällä sarjan keikkoja

Kuva: J-V Hintikka

Tiedote 22.1.2020

Äänekoskelaislähtöinen Scars of Solitude on palannut julkaisukantaan kappaleellaan ”Drown”, jonka yhtye on vuodenvaihteessa laittanut uuteen uskoon. Kappale on kunnianosoitus Sentencedin perinnölle synkkine teksteineen ja kauniine melodioineen. Yhtye aloitti vuoden lämmitellen lauteet Leveragelle Jyväskylän Lutakossa ja keikkailee keväällä ympäri Suomea.

Laulaja-kitaristi Tuomo Laulainen kommentoi:

Päätettiin loppuvuodesta, että ostetaan hieman lisää aikaa itsellemme aivan uusien kappaleiden valmistelussa tekemällä uusiksi pari biisiä ”Deformation”-debyyttirieskalta. Tuolla ensimmäisellä levyllä on aivan kunnollista biisimateriaalia, eivätkä kaikki kappaleet ole saaneet mielestämme ansaitsemaansa huomiota ja/tai sovitusta. Nyt tilanne korjaantuu ainakin parin biisin osalta tässä kevään aikana. Testattiin myös samalla uudenlaista lähestymistapaa kappaleiden nauhoittelussa ottamalla isompaa roolia itse tuotannossa. Nauhoitettiin rumpuja lukuun ottamatta kaikki itse, minkä ansiosta on pystytty käyttämään enemmän aikaa musiikin taltioimiseen, joka kuuluu hyvällä tavalla lopputuloksessa.

Kevään keikat vievät Scars of Solitudea vielä ainakin Ouluun ja Kuopioon, mutta myös kotikentillään yhtye keikkailee sekä Jyväskylässä, että Äänekoskella. Yhtye otti osaa Tuska-Torstai bändikilpailuun ja eteni yleisöäänestyksestä kilpailun toiseen vaiheeseen. Keikkoja on siis mahdollisesti tulossa jo pelkästään kyseisen kilpailun osalta lisää tulevalle keväälle.

Tehtiin Lutakon keikkaa varten isoja satsauksia ajallisesti ja rahallisesti oman livemeiningin kehittämiseksi. Näistä panostuksista pääsevät ihmiset osalliseksi myös alkuvuoden muilla keikoilla keikkapaikkojen asettamissa puitteissa. Myös parit uudet biisit on otettu koeponnistettavaksi keikkasettiin ja näitä olisi tarkoitus lähteä nauhoittamaan ennen pitkää. Lutakossa uudet biisit ja uusi show otettiin hyvin vastaan! Uudesta showsta on tulossa piakkoin maistiaisia videomuodossa Lutakon keikan missanneille.

”Drown” on julkaistu digitaalisesti yleisimmissä suoratoistopalveluissa. Scars of Solituden kevään keikkojen tarkemmat tiedot löydät yhtyeen sosiaalisesta mediasta sekä keikkapaikkojen verkkosivuilta.

LIVE to Regret -kevätkiertue 2020

28.2. Oulu, Hevimesta (Tuska-Torstai alkukarsinnat)
19.3. Kuopio, TBA
27.3. Jyväskylä, Ilokivi
2.5. Äänekoski, Pub Markus

Kokoonpano:
Vocals & Guitar: Tuomo Laulainen
Guitar: Jasper Ranta-Nilkku
Bass: Lassi Pollari
Drums: Niki Kuivakangas

https://www.facebook.com/ScarsofSolitudeFI/
https://spoti.fi/2BUfYW5
https://bit.ly/2XmJ0ah
https://www.instagram.com/scarsofsolitude/
https://music.apple.com/us/album/drown-single/1495309758

Kuva: J-V Hintikka

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän