Rietas – Ikiaikainen (2021)

Rovaniemeltä tuleva Rietas soittaa viuluhöysteistä ja runollista lappilaishenkistä folk metallia. Debyytillään ”Ikiaikainen” kuuluu myös sopivassa suhteessa punk- ja rock -vivahteita. Yhdeksän kappaleen riennot pohjautuvat vahvasti pohjoisen mystiseen lyriikkaan ja tunnelmaan.

Lappilaisen kansanmusiikin ainesosat ja moderni folk metalli kulkevat käsi kädessä läpi albumin. Kappaleet ovat tarinoita ja soljuvat vokalisti Raisa Ylinampan kuljettamana saumattomasti, jonka ääni sopii mainiosti Rietas-yhtyeen äänimaailmaan.

Levyn selkeitä helmiä ovat tarttuvalla kertosäkeellä varustetut ”Ikikaamos”, herkkä ja koskettava ”Raunioilla” ja Amorphisvivahteinen levyn päättävä ”Taatsi”.

Levyn cover-valinta ”Rovaniemen Markkinoilla” piti kuunnella muutamaan kertaan ja lopullinen tuomio kääntyi vahvasti plussan puolelle. Olisihan se nyt jo pyhäinhäväistys, jos Rovaniemeltä tuleva folk metal -yhtye ei kyseistä kappaletta versioisi.

Rietas-yhtyeellä on valtteja hihassaan. Yhtye on sopivasti omaperäinen ja kirjoittaa laadukkaita tekstejä. Sävellystyötä yhtyeen tulee vielä kehittää ja antaa maustua jykevässä hillamarinadissa. Kukaties, onnistuessaan Rietas rinnastetaan vielä joku kaunis päivä muiden rovaniemeläisten menestyjien joukkoon. Näitähän ovat muusikoiden Mr. Lordin, Jore Marjarannan, Marko Laihon ja Antti Tuiskun lisäksi mäkihyppääjät Tuomo ja Jukka Ylipulli, vuoden 1970 Miss Suomi Ursula Rainio sekä runonlaulaja Pehr Gullstén. 

7/10

 

Some:

https://www.facebook.com/rietasband

https://www.instagram.com/rietasband/

YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCKedZUjD4yBB8lIpBqz3sJw

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here