Rippikouluikäiseksi kasvanut suomalainen kuriositeetti Raskasta joulua -konsepti iloitsi ja villitsi loppuunmyydyn Hartwall Arenan yleisön. Vuoden 2019 juhlakiertueella on ollut jälleen mukana kavalkaadi tunnettuja laulajia, joista uusinta ulkomaalaisverta on tuonut mukanaan Uriah Heepin Bernie Shaw ja Kamelotin Tommy Karevik – kummatkin mukana Hartwallin keikalla. Myös Floor Jansen ja Elize Ryd olivat tuttuun tapaan lauteilla. Suomalaisia esiintyjiä olivat JP Leppäluoto, Marko Hietala, Ville Tuomi, Antony Parviainen, Antti Railio, Ilja Jalkanen, Kimmo Blom ja Tuple Salmela. Myös Tarja Turusen piti olla mukana, mutta joutui jättämään keikan väliin sairastumisen johdosta. 

Näyttelijä Jussi Lammen osittain nauhoitteelta ja osittain livenä lavalta juonnetussa showssa yhdistyi jälleen kaikki Raskasta joulua -konseptin parhaimmat puolet huippuartisteineen ja hyvine fiiliksineen. Showta on miellyttävä seurata ja yleisöön mahtuu sulassa sovussa keski-ikäiset hevijäärät, lapset, nuoret ja seniorikansalaiset. Lavakarismaa riittää niin laulajien kuin Erkka Korhosen johtaman yhtyeen puolesta pitkälle ensi jouluun asti. 

Tunnetuimmat kappaleet soivat tuttuun tapaan mallikelpoisesti ja laulajat vaihtuivat tiuhaan kokoonpanon ollessa soolo duo, trio, kvintetti, sekstetti tai jopa oktetti. Tänä vuonna keikoilla on ollut “Varpunen Jouluaamuna” -kappaleessa mukana paikallinen nuorisokuoro. Hartwall Arenalla esiintyi upeasti Helsingin konservatorion nuoret laulajat yhdessä Marko Hietalan kanssa.

Illasta on vaikea keksiä mitään valittamista, mutta Tarja Turusen puuttuminen voidaan laskea sellaiseksi. Mahdollinen esiintyminen yhdessä Marko Hietalan tai Floor Jansenin kanssa kirvoittaisi viimeistään joulumielen kenelle tahansa.

Raskasta joulua on kyyniselle mielelle helpohko kritisoinnin kohde. Pienessä teennäisyydessään sen arvostelu onkin osin oikeutettua. Konseptin puolesta/vastaan -reaktiot tuntuvat silti paikoin kovin mustavalkoisilta jakaen ihmiset niihin, jotka käyvät joka vuosi useammassakin konsertissa ja niihin, jotka mielummin sammuttaisivat joulukynttilöitä naamallaan, kuin kävisivät RJ-keikalla. 

Silti voi itsekseen pohtia, missä muualla pääsee näkemään ja kuulemaan näin monta maailmanluokan hevilaulajaa yhden konsertin aikana?

Tsekkaa illan kuvakavalkaadi alta ja nauti joulusta!

[useyourdrive dir=”1hOvzzs6VGcjOLOFZpo8zbSJjGjemBKvt” account=”112043746362357910052″ mode=”gallery” viewrole=”administrator|author|contributor|editor|subscriber|guest” sortfield=”shuffle” downloadrole=”all” showfolders=”0″ search=”0″ roottext=”Raskasta joulua 2019 kuvat (Pete Alander)”]

KUVAT JA TEKSTI: PETE ALANDER

Raskasta Joulua Setlist Hartwall Areena, Helsinki, Finland 2019

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here