People Of The Fuzzyland – The Great Expectations EP (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Mainos
Saarihelvetti

Vantaalainen People Of The Fuzzyland on mielenkiintoinen tuttavuus. Yhtye, joka kuulostaa tuoreelta ja mielenkiintoiselta, kun taas toisaalta erittäin tutulta ja turvalliselta. Bändin edustama rock/metal – rap tyylisuunta ei ole todellakaan ollut kovassa huudossa viime vuosina. Kolmen biisin EP:n mukana onkin helppo matkustaa 90-luvun puoliväliin, löysiin farkkuihin, väärinpäin päässä oleviin lippiksiin ja kaljanhuuruiseen elämään.

Heti ensimmäiseksi pitää sanoa, että People Of The Fuzzylandissa on positiivista energiaa. Vokalistin pallit ovat selvästi kovassa puristuksessa, niin komeasti aavistuksen kimakka räpäytys lähtee. Soitannollisesti etenkin raskaimmat ja menevimmät kohdat saavat pään nykimään tasapainoisen musiikkikeitoksen aikana. Valitettavasti yhtye lipuu soitossaan omaan makuun liikaa fiilistelyn ja kevyemmän tanssahtelun puolelle. 12-minuuttisen EP:n aikana revittelyä saisi olla siis enemmän. Jotenkin tuntuu, että bändin sisällä osa haluaisi fiilistellä ja esitellä soittotaitojaan bobmarley -pipot päässä, kun taas osa haluisi päästellä kunnolla höyryjä ja kääntää vahvistimesta lisää säröä.

EP:n ehdoton helmi on aggressiivisin raita ”Warhead”. Mielikuvat Rage Against The Machineen ovat erittäin vahvat aina laulu-/ rap-sovituksia myöten. Onko tämä sitten hyvä vai huono asia? Debyytti EP:ksi ”The Great Expectations” on kumminkin kelpo kuultavaa. Tuotannollisesti soittimet soivat selkeästi ja bassokin saa tarpeeksi tilaa, niin kuin tämän tyylisessä musiikissa kuuluukin. Jatkossa sävellyksiin suurempia nousuja ja niitä hetkiä, joissa kuuntelija voi iskeä päätä seinään ja muistella ”kadotettua” nuoruutta. Hyvä pelinavaus!

3+ / 5

Jussi Keränen

  1. Fuzzyland Beat
  2. Warhead
  3. Bang

 

 

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän