Tamperelainen Palehørse on toiminut nykyisellään vasta tämän vuoden alusta, mutta yhtyeen historia ulottuu vuoteen 2007 asti. Ryhmä toimi Amendfoil-nimellä lähes 12 vuotta ja ehti julkaista mm. kaksi albumia. Vuoden alussa nimi vaihtui nykyiseen muotoonsa ja huhtikuussa ilmestyi trion ensimmäinen albumi uuden nimen alla. ”Palehørse” ei ole täysin uusi levy, vaan kyseessä on Amendfoilin viimeiseksi jääneen ”Empyrean & Ophidian” -albumin materiaalista uudelleen miksattu versio.
”Palehørsen” pyörittyä ensimmäiset kerrat läpi, oli päällimmäinen ajatus, ettei tästä tule helppoa savottaa. Progressiivista metallia, vaihtoehtorockia, rauhallisempaa tunnelmointia ja rankempaa, jopa black metal -vaikutteita yhdistelevä musiikki tulisi vaatimaan sulattelua. Tällaisen monimuotoisuuden ja eri genrejen saaminen toimivaan muottiin on jo saavutus sinänsä. Puhumattakaan siitä, että kokonaisuus säilyisi ehjänä koko levyn keston ajan.
Materiaali on pääasiassa tasaista keskenään ja on vaikea lähteä nostamaan mitään ylitse muiden. Helpoiten lähestyttäviä raitoja ovat hyvällä draivilla rullaava avauskappale ”Dead Wrong” sekä videobiisiksi päätynyt ”Pale Horse”. Jälkimmäinen käynnistyy voimakkaalla riffillä ja syöksyy hienoon kertosäkeeseen, joka jää helposti mieleen. Levyn loppupuolelta esiin nousee ”Less Than A Ghost”, jonka punk-henkinen lähestymistapa sopii yllättävän hyvin muun materiaalin sekaan.
Vakuuttavasta jäljestä huolimatta hyvä ote pääsee kirpoamaan kalkkiviivoilla. Päätöskaksikko ”Omnivore”/”Quicksand” ei ole yhtä onnistunut, kuin levyn muut kappaleet. Molemmissa on hyvät puolensa, eivätkä ne ole kuuntelukelvottomia huteja. Muu materiaali yksinkertaisesti vyöryy niiden yli, eikä kaksikolle tunnu löytyvän roolia ”Palehørsen” 40-minuuttisesta näytelmästä.
Tamperelaisten musiikki on monipuolista ja sitä kautta sen voi myös kokea haastavaksi. Biisit eivät avaudu saman tien ja levyä saa pyörittää useita kertoja, jotta koukut tulevat esiin. Pelimerkkien likoon lyömistä ”Palehørsen” puolesta voi suositella ja haaste kannattaa ottaa vastaan. Tässä tapauksessa työ palkitsee tekijänsä. Palehørsella alkaa olla ”pinkka kasassa” ja muutamista pyyhkeistä huolimatta kyseessä on hyvä sekä tutustumisen arvoinen levy.
8-/10
Miika Manninen
1.Dead Wrong
2.Pale Horse
3.The Passenger
4.Darken Waters
5.Catalyst
6.Catharsis
7.Odious
8.Less Than A Ghost
9.Omnivore
10.Quicksand
Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.