OvDeth – Tempest Calm Cold (single 2018)

Mainos:
Saarihelvetti

Vuonna 2016 perustettu OvDeth kertoo yhdistelevänsä musiikissaan death- ja black metalin eri olomuotoja. Kolmen biisin single ei kumminkaan kovin suurella intensiteetillä hyökkää päälle, vaan pikemmiten varovasti herättelee kuuntelijan mielenkiintoa. Biisit ovat keskitempoisia ja välillä turhankin paikoillaan polkevia.

Tummasävyinen soundimaailma peilaa kappaleita varsin hyvin, mutta sävellys- ja sovitustyö kaipaa vielä lisää lihasta luiden ympärille. Vaikka biiseistä löytyy montaa eri maustetta, niin niiden oikeaoppinen sekoitus tulee vaatimaan vielä paljon tunteja treenikämpillä. Huolestuttavin ongelma on, että useampien kuuntelukertojenkaan jälkeen kappaleet eivät jätä suurempia muistijälkiä.

Bändin musiikillinen suunta on hankalasti lokeroitava. OvDeth ei ole suoranaisesti death metalia, ja sitäkin vähemmän black metalia. Biiseissä on doomille kumartelivia osioita, ja pieni sivallus progressiivista lähestymistapaa. Lopputulos on keskinkertainen ja aavistuksen tylsä, vaikka pimeydestä hohtaakin käyttämätöntä potentiaalia.

2+ / 5

Juha Karvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän