Noise rock -duo Lightning Bolt Suomeen

Yhdysvaltalaisyhtye Lightning Bolt saapuu toukokuussa Suomeen. Noise rock -kaksikko tekee ensimmäisen Suomen-keikkansa Helsingin Ääniwallissa torstaina 28. toukokuuta.

Lightning Boltin ovat perustaneet Rhode Islandilla vuonna 1994 rumpali-vokalisti Brian Chippendale ja basisti Brian Gibson.

Yhtyeen hyperaktiivinen ja kovaääninen soundi ammentaa niin Boredomsin ja Ruinsin kaltaisilta japanilaisyhtyeiltä kuin modernista klassisesta musiikista ja jazzistakin.

Yhtyeen seitsemäs studioalbumi ”Sonic Citadel” ilmestyi viime syksynä arvostetun Thrill Jockey -levymerkin (mm. Tortoise, Trans Am ja Future Islands) kautta.

”Sonic Citadel” -albumia edelsi neljän vuoden julkaisutauko, jonka aikana Gibson oli muun muassa luomassa palkittua ”Thumper”-videopeliä, ja Chippendale julkaisi sarjakuvakirjan ”Puke Force”, jonka lisäksi The Rolling Stone valitsi hänet sadan kaikkien aikojen parhaan rumpalin listalle.

Liput keikalle:

– ennakkoon Tiketistä alk. 25,50 EUR

– ovelta 27 EUR

www.facebook.com/lightningboltband

Lähde: Fullsteam
Kuva: Scott Alario

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.