Napalm Ted – Swallow EP (2015)

MAINOS:

[three_fourth]Jos bändeille pitäisi antaa palkintoja siitä kuinka nopeasti kasaavat miehistön kasaan ja pistävät julkaisua ulos, niin kotimainen Napalm Ted olisi varmasti kärkisijoilla. Tänä keväänä perustettu yhtye ehti jo kesän aikana julkaista ensimmäinen ep:nsä nimeltään Swallow. Heti ensimmäiseksi huomio kiinnittyy bändin nimeen ja kuinka mielikuvat laukkaavatkin sinne perseilyprojektien suuntaan. Onneksi olin väärässä. Vaikka nimi antaakin osviittaa tulevasta, niin yhtye seikkailee musiikissaan rohkeammin punkin ja hardcore-metallin suuntaan.

Bändin mukaan osa biiseistä on useampia vuosia vanhoja ja ovat vaan odottaneet purkitusta. Vaikka Ep vielä onkin aikamoinen sillisalaatti ja yhtenäinen linja puuttuu, niin bändissä on kyllä paikoin terävyyttä jonka ansiosta levyä jaksaa pyörittää. EP:n yhdeksän kappaletta ovat pääosin nopeita pyrähdyksiä täynnä vauhtia ja runttausta. Parasta antia tarjoilee ensimmäinen biisi ”Blue Love”, joka on yksi levyn selkeimmistä kappaleista. Tässä tapauksessa homma toimii ja yksinkertaiset riffitkin potkivat oikealla tavalla. Valitettavasti osa biiseistä laukkaa vähän raja-aitojen toiselle puolelle tuoden epämääräisen kuvan yhtyeen kulkusuunnasta.

Levyn loppupuolella kuultava cover Macabren kappaleesta ”McDahmer`s” on hauska veto joka tuo sopivasti hullun virneen naamalle. Tuotannollisesti omassa kotiluolassa nauhoitettu EP on ihan kelvollisen kuuloinen ja kyllähän bändistä huomaa, että ihan keltanokkia eivät ole soittimiensa varressa. Lauluosuuksissa on eniten heittelyä, joista etenkin huuto-osuudet kaipaavat hiontaa. Jos yhtye saa jatkossa puristettua osaamisensa tiukemmaksi paketiksi ja suunnattua angstinsa tarkemmin määriteltyyn suuntaan, niin odotettavissa on varmasti entistä tasokkaampaa tavaraa, koska ainekset siihen ovat olemassa.

2+ / 5

Juha Karvonen

https://napalmted.bandcamp.com/releases
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
napalm ted
1. Blue Love
2. Ancient Beast
3. This Bitter Hatred
4. Ascending The Throne
5. Napalm Jizzler
6. S.C.M.O.D.S.
7. McDahmer`s (Macabre Cover)
8. Into The Endless Pit
9. Fear Of Napalm (bonus track)[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-