Myrkkykieli julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon kappaleesta ”Leijonansydän”

Kuva: Isabel Andersson

Tiedote 18.1.2021

Myrkkykieli on julkaissut ”Leijonansydän” -singlen musiikkivideon kera pian ilmestyvältä kakkosalbumiltaan ”Pyhä yksinkertaisuus”. Uusi biisi  ”Leijonansydän” on jatkoa edelliselle singlejulkaisulle ”Pyhä yksinkertaisuus”, joka nousi FinnRadio.fm:n Top30-listalle. ”Leijonansydän” on kaunis eteerinen ja melodinen rock-kappale. Kappaleen sävellys ja sanoitus on solisti Matti Kuokkasen käsialaa ja videosta vastasi yhtyeen toinen perustajajäsen, kitaristi Antti Tarumaa. Myrkkykieli kuvaileekin biisiä voimaantumisballadiksi. Samalla ”Leijonansydän” on myös herkkä rakkauslaulu, kertoen voimakkaan rakastumisen tunteen vaikeudesta seuraavin sanoin:

”Nälkäinen sydän on leijonan kaltainen
Se tahtoo paljon, aina vaatii palan sinusta
Vain tunteakseen olevansa vielä elossa”.

Pian ilmestyvä ”Pyhä yksinkertaisuus” -albumi on jatkoa ”Aika meidät jättää” -esikoislevylle (57 Records), joka ilmestyi vuonna 2015. Yhtyeen musiikki on laulaja Matti Kuokkasen tunnepitoisilla teksteillä ladattua melodista elämänmakuista rockia suoraan ja kiertelemättä ilman turhaa pullistelua.  Kappaleisiin kanavoituu monenlaisia tunneskaaloja, joiden punaisena lankana toimii Kuokkasen karismaattinen ja monivivahteinen tulkinta. Tasapainoisesta radio- ja hittipotentiaalisestamateriaalista huolimatta yhtye ei kuitenkaan epäröi ottaa askelia vaikkapa iskelmän, popin, hevin, punkin tai jopa itämaisten sävelkulkujen suuntaan.

Myrkkykielen esikoisalbumin ”Kuivunutta verta” -kappale valittiin myös Noise.fi vol2 -kokelmalle ja ”Joku kuulee” Universal Musicin ”Greatest Bits” -biisikilpailun finaaliäänestysvaiheeseen usean sadan kappaleen joukosta. Yhtye selvitti myös taannoin tiensä valtakunnallisen Rock-kilpailun finaaliin.

Lisää informaatiota Myrkkykielestä (kuvia, videoita, lehtijuttuja ym.) löytyy bändin virallisilta Facebook-sivuilta osoitteesta:

https://www.facebook.com/myrkkykieli

 

https://open.spotify.com/album/4OOUKFoks992Oft8tQ6SEq


Lähde: Myrkkykieli
Kuva: Isabel Andersson
Kansi: Antti Tarumaa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here