My Funeral – Violence Academy (2015)

MAINOS:[three_fourth]Jyväskyläläinen My Funeral on pitkän tien kulkija suomen thrash metal kentässä. Yhtye on edelleen tiukasti kiinni viemäreiden ja maanalaisen elämän kulisseissa, mutta nyt päätä kurkotetaan jo katutasolle yhtyeen kolmannella täyspitkällä. Alkuaikojen death metal vivahteet ovat sulaneet pois ja jäljelle on jäänyt pienellä huumorilla maustettua thrash metelöintiä.

Väkivallan akatemia kouluttaa kuuntelijaa reilun puolentunnin ajan tiukalla ja likaisella otteellaan, jossa myös melodiat pääsevät esille. Musiikillisesti yhtye kulkee turvallisia polkuja ja esikuvat tulevat musiikista selvästi esille. Albumia kuunnellessa ei voi välttyä ajatukselta, että miltä yhtye kuulostaisi jos asennetta ruuvattaisiin entistä ilkeämmäksi. Pilke silmäkulmassa – tyyliset lauluosuudet eivät jotenkin istu tähän yhtyeeseen. Esimerkiksi ”Speed Of Deathin” kaltaiset synkemmät thrash vedot toimivat erinomaisesti, kun taas vastapuolena perseilyn ja hauskanpidon kustannuksella tehty ”Too Drunk To Thrash”-tyylinen sekoilu vetää yhtyettä takaisin sinne viemärirottien ja muiden jätteiden joukkoon.

Biisimateriaalin ollessa kaksijakoinen myös kokonaisuus kärsii. Parhaiten levyltä esiin nousevat moniulotteinen ”Violence For Violence”, Slayerille kunnioitusta osoittava ”Speed Of Death” sekä groovaava ”Strongest Falls”. Bändi vetää tiukasti yhtyeen ja vuosien kokemus on selvästi kuultavissa.Tuotannollisesti jälki on vahvaa keskitasoa. Kitarat rouhivat mallikkaasti ja bassokin on hyvin esillä tukien kokonaissoundia. Ilkka Sepposen laulu on sitten asia mikä varmasti jakaa mielipiteitä. Oma mielipiteeni on se, että yhtye nostaisi tasoaan laadukkaammalla laulajalla.

My Funeralin uutukainen on perinteitä kunnioittava teos, joka kannattaa vastaantullessa tarkistaa. Vaikka mitään uutta genreen yhtye ei pyrikään tuomaankaan, niin jotain lisäväriä jäin kaipaamaan. Nyt albumi on vaarassa hukkua harmaaseen massaan, vaikka terävimmät sävellykset hipovatkin suomen thrash metallin kärkeä.

7- / 10

Juha Karvonen

[/three_fourth]

[one_fourth_last]

my funeral

1. Violence Academy
2. Thrash Hammer
3. Violence For Violence
4. Unknown Abyss
5. Thrash On Your Grave
6. Rest In Business
7. Speed Of Death
8. Strongest Falls
9. Too Drunk To Thrash[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-