Metallivuori puhkoo raskaan musiikin ystävien tärykalvot heinäkuussa 2020: mukana mm. Insomnium ja Lost Society.

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Tiedote 21.11.2019

Sieravuori goes ME(N)TAL – Metallivuori puhkoo raskaan musiikin ystävien tärykalvot heinäkuussa 2020

Heinäkuun 10.–11. päivä Sieravuoren rauhaisa lomakeskus räjähtää liitoksistaan, kun kaksipäiväisen metallifestivaalin aikana lavalle marssitetaan 13 vaihtoehtometallin huippunimeä! Erinomaiset leirintämahdollisuudet ja festarikansaa ympäri maakuntaa noutavat metallibussit pitävät huolen, ettei kesän 2020 rankimmat festarit jää yhdeltäkään raskaan musiikin ystävältä väliin. Näin ainutlaatuista metallimusiikin live-pyhättöä et ole takuulla koskaan nähnyt.

Ensimmäistä kertaa historiassaan järjestettävän Metallivuoren kattaus ei jätä raskaamman metallin ystäviä kylmäksi. Siitä pitävät huolen mm. kiistaton kotimaisen melodisen death metallin kuningas Insomnium, joka ei pahemmin esittelyjä kaipaa. Nykyään harvemmin kotimaassa keikkaileva yhtye painii täysin omassa sarjassaan, eikä heidän uusinta ”Heart Like A Grave” –albumia ole turhaan ylistetty täydellisyyttä hipovaksi viiden tähden mestariteokseksi. Samaa genreä edustaa keväällä Pohjois-Amerikan kiertueelle lähtevä Omnium Gatherum, jonka omalaatuinen tyyli yhdistää faneja yli metallimusiikin genrerajojen.

Uutena tapahtumana olemme innoissamme saadessamme Suomen huippubändejä tapahtumaamme heti ensimmäisenä vuotena, fiilistelee ohjelmistosta vastaava Juho Huttunen.

Samy Elbannan luotsaama Lost Society on thrash metalia puhtaimmillaan. Bändin Metallivuoren keikan pukukoodiksi suosittelemmekin hihatonta farkkutakkia ja kahta kokoa liian pieniä pillifarkkuja, mikäli haluat sopeutua joukkoon. Vuoden 2016 ”Braindead”-albumillaan läpimurron suuren yleisön tietoisuuteen tulleen Lost Societyn soundissa on paljon groovemaisia vaikutteita, kun taas S-TOOLin poljento viimeistään saa metallikansan päät heilumaan ja moshpitit pyörimään. Yhtyeellä ikää on vasta neljä vuotta, mutta Sentencedistä tutun Ville Laihialan luotsaamalta nelikolta löytyy kivenkova historia metallimusiikin saralta.

Kitarariffien ja örinälaulun yhdistelmää tarjoilee myös mikkelilänen Bloodred Hourglass, kun puolestaan ruotsalainen Volturyon luottaa raakaan metalcore-vaikutteiseen death metaliin. Ja ellei Fear of Domination ole vielä tuttu nimi, siihen kannattaa Metallivuoressa tutustua – bändi ei kuvaile musiikkiaan ja esiintymistyyliään suotta shock metaliksi. Metallivuoren lavalle nousevat myös Shiraz Lane, The Grammers, Vorna, Lähiöbotox sekä Suamenlejjona, joista viimeksi mainitun musiikista ei ainakaan huumoria ja itseironiaa puutu.

Turku Rock Academy tuo myös oman mausteensa Metallivuoreen. Kymmenkunta bändiä astelee TRA -lavalle kahden päivän aikana. Bändejä saapuu ympäri Suomen aina Rovaniemeltä saakka. Turku Rock Academy -bändit julkaistaan myöhemmin keväällä.

Tämä on meille taas uusi avaus festarien saralle ja olemme tästä erittäin kiitollisia, kommentoi Rock Academy Finlandin vastaava tuottaja Mark Bertenyi.

Päiväkohtaiset aikataulut julkaistaan lähempänä tapahtumaa ja kevään aikana lisää bändijulkaisuja.

Early Bird -liput tulevat myyntiin perjantaina 22.11. 2 pv. Early Bird -lippu nyt vain 49,00€ (norm. 79,00€), lippuja rajoitettu erä.

Lisätiedot: www.metallivuori.fi / www.facebook.com/metallivuori

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here