Metal Export -näyttely 10.7.2020 alkaen Musiikkimuseo Famessa

Moonsorrow Tuskassa 2018
Moonsorrow Tuskassa 2018
Mainos:
Saarihelvetti

Tiedote 8.7.2020

Perjantaina 10.7.2020 avautuu Helsingin Musiikkimuseo Famen seuraava vaihtuva näyttely METAL EXPORT – Tuokiokuvia suomalaisen hevimetallin maailmanmatkoilta.

Istahda aidolle Nosturin bäkkärin sohvalle ja sukella ilmiöön, josta Suomi maailmalla tunnetaan – hevimetallin maailmanvalloitukseen! Näyttelyyn on haastateltu kuutta bändiä, mukana ovat mm. Moonsorrow, Apocalyptica, Insomnium sekä Arion.

Näyttely esittelee valikoituja tuokiokuvia suomalaisen hevimetallin maailmanmatkoilta 1980- luvulta tähän päivään. Taustoittaen pienen pohjoisen maamme kehitystä metallimusiikin suurvallaksi; alkujaan marginaalisen musiikkigenren nousua Suomen musiikkiviennin ykköstuotteeksi ja maabrändin johtotähdeksi.

Suomalaisen metalliviennin historia käsittää satoja maailmalla keikkailleita bändejä sekä kahmalokaupalla tarinoita ja materiaalia. Lähemmässä tarkastelussa on pieni joukko eri tyylisuuntia edustavia yhtyeitä kokeneista maailmankiertäjistä nuorempiin soihdunkantajiin.

Suomalaisen metallin vientitaival ilmentää omalta osaltaan suomalaisen musiikin sielua, sen tummanpuhuvia lokeroita. Niiden sisään kurkistetaan ja tarinoita taipaleilta kuullaan niin haastatteluiden, videoiden kuin moninaisten esineidenkin kautta. Kiertueiden takahuonetunnelmia henkii myös sisustus, jonka rungon muodostavat hiljattain lopettaneiden keikkapaikka Nosturin ja Children of Bodomin autenttiset tavarat.

Kuva: Metal Export

Mall of Triplaan avattiin syksyllä 2019 nykyaikainen musiikkimuseo ja suomalaisen musiikin kunniagalleria. Musiikkimuseo Fame on matka suomalaisen musiikin historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Suomalainen musiikki ja sen tekijät laidasta laitaan ovat pääosassa elämyksellisessä ja toiminnallisessa, nykyajan teknologiaa monipuolisesti hyödyntävässä museossa, joka avautuu lokakuussa 2019 osana Triplaa, Pasilan uutta elämyskeskusta.

Uudenlaisen musiikkimuseon sydämessä on kunniagalleria, johon valitaan vuosittain joukko suomalaisten rakastamia ja kunnioittamia muusikoita. Lisäksi museo tarjoaa muun muassa nostalgisia aikamatkoja soiviin muistoihin, musiikkitietoa hauskassa muodossa sekä monenlaisia mahdollisuuksia heittäytyä itse soiton, laulun ja tanssin vietäväksi.

Lisätietoja linkistä.

Video: Janin Paja Oy
Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän