Memoremainsilta uusi sinkku ”Eternal Fame”

0
58
Kuva: Riku-Pekka Lappalainen

Tiedote 14.8.2020

Seinäjokelainen Memoremains tahkoaa todella vakuuttavasti eteenpäin: vielä toistaiseksi ilman levy-yhtiötä operoiva popmetal-bändi julkaisi alkukesästä lukuisille Spotify-listoille nousseen tarttuvan Pounding Heart -singlen, ja sitä seuranneen Bring It Onin video on kerännyt jo vaikuttavat 24 000 katselukertaa YouTubessa. Spotifyn kuukausittainen kuuntelijaluku on niin ikään lähes 60 000, ja tänään luvassa on lisää korvakarkkia: Memoremainsin uusin single Eternal Fame on nyt julkaistu!


Dramaattinen kappale oli lokakuussa julkaistavan The Cost Of Greatness -albumin ensimmäinen valmis biisi.

”Kun päätös tehdä albumi oli syntynyt, tämä oli ensimmäinen biisi joka tietoisesti syntyi sitä ajatellen. Sahaava kitaraintro oli ollut ajatuksissani jo vuosikymmenen verran, että tällaisella vaanivalla tavalla pitää biisin alkaa. Ja koska kyseessä on vaaniva biisi, sen ympärille syntyi kenties Memoremainsin synkin ja mollisin synariffi. Siinä on tietynlaista jylhyyttä ja elokuvamaista energiaa”, yhtyeen kiipparisti Mikko Kujanpää kuvailee.

”Kappaleen melko aggressiivinen ja nopeatempoinen rytmitys toi uudenlaista haastetta myös sanoitusten tekoon. Sanoisin, että tämä biisi oli yksi levyn haastavimmista ja samalla myös palkitsevimmista projekteista. Biisin sanat käsittelevät näkyvyyttä ja esillä oloa sekä siihen liittyviä hyviä ja huonoja puolia. On todella yleistä, että suosiota ja muiden ihmisten huomiota haetaan keinolla millä hyvänsä, jolloin omat todelliset motiivit tehdä asioita väistyvät”, laulaja Johanna Ahonen jatkaa.

Kappaleen dramatiikka ja elokuvamaisuus herätettiin henkiin taidokkaassa musiikkivideossa, jonka ohjasi Riku-Pekka Lappalainen.

”Video kuvattiin kokonaan Ylistaron Tapaninlinnassa, joka tarjosi mahtavan majesteettisen miljöön. Eternal Fameen haluttiin tuoda aivan erilaista visuaalista kuvaa kuin aiemmin. Musiikkivideoille on aina myös mukavaa ottaa bändin ulkopuolisiakin henkilöitä mukaan esiintymään. Tälle videolle rakennettiin kolmen eri hahmon kokonaisuus, ja sopivien henkilöiden miettiminen tuttavapiiristämme onkin hauskaa puuhaa. Kaiken kaikkiaan kuvauksissa oli hyvä fiilis ja jo kuvaushetkellä tuntui, että nyt saadaan todella laadukasta jälkeä kaikin puolin”, kitaristi Aleksi Mäkelä kertoo.

”Mielestäni kappale suorastaan huusi kaverikseen visuaalisuuteen pohjautuvaa sekä jopa teatraalista musiikkivideota. Halusimme korostaa biisissä olevia jännitteitä sekä niiden purkautumista ja tuoda kappaleeseen ripauksen ’karmivuutta’. Musiikkivideolla haluttiin visuaalisin keinoin korostaa tekstin teemaa sekä huomioon perustuvaa ihmisten ohjailua”, Johanna kuvailee.

Memoremains on nähtävissä elokuussa livenä kahdesti. Upeana yllätyksenä faneilleen yhtye tarjoilee Jyväskylän-keikalle bussikyyditystä – jolla myös bändi itse on tietenkin mukana! Lisäksi samalla tarjoutuu tilaisuus päästä yhtyeen musiikkivideolle, sillä reissulla kuvataan myös materiaalia tulevaa varten.

14.8. Kultainen Kulaus, Seinäjoki
15.8. Pub Juoma, Jyväskylä

Memoremainsin debyyttialbumi The Cost Of Greatness julkaistaan 16. lokakuuta.

Memoremains on:

Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | WEBSITE

*

Lähde: Ginger Vine Management & PR
Kuva: Riku-Pekka Lappalainen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here