Memoremains julkaisi uuden musiikkivideon ”Bring It On”

0
97

Tiedote 13.6.2020

Oopperametallia, discoheviä sekä poppia yhdistelevä seinäjokelainen Memoremains on julkaissut uuden singlen ja musiikkivideon ”Bring It On” tulevalta 16.10.2020 ilmestyvältä debyyttialbumiltaan ”The Cost Of Greatness”. Videon ohjauksesta vastasi Tomi Salminen.

Kappale itse syntyi juuri siten kuin parhaimmat biisit yleensäkin: Bring It On oli onnekas, kenties nerokas vahinko.

Kosketinsoittaja Mikko Kujanpää kertaa tapahtumia:

Vuodenvaihteessa tulevan levyn biisijärjestys oli jo melko varma, mutta loppiaisaattona päässäni alkoi yllätyksekseni soimaan tämän biisin kiipparimelodia. Siitä aistiutui heti sellainen pumppaava pään nyökytys, että halusin sen jatkuvan koko biisin läpi. Pienen demottelun tuloksena oli se, että levylle tuli selkeä sinkkubiisi.

 

Laulu ei lepää laakereillaan ja se rullaa koko ajan eteenpäin päättäväisesti. Vahinkoja sattuu ja tämä oli positiivinen sellainen! Tunnelmaltaan biisi eroaa meidän muusta tuotannosta mm. siten, että tässä ei ole haettu niin ’koskettavaa’ tai ’eeppistä’ sävelkulkua, vaan pikemminkin sitä turpaanvetoa!

Memoremainsin laulaja Johanna Ahonen taikoi biisiin niin ikään muusta tuotannosta erilaisella energiallaan erottuvat sanat – avainsanoja ovat sisu, iskevyys ja uhoaminen.

Viimeaikaiset julkaisumme ovat olleet ainakin lyriikoiltaan melko vakavia ja pohdiskelevia, mutta tästä sävellyksestä tuli selkeästi kevyempi fiilis – jo biisin demo oli musta tosi iskevä ja tarttuva. Kappaleessa oli positiivista uhoa, joka vaatii rinnalleen iskevää lyriikkaa. Biisin nimeksi ja eräänlaiseksi iskulauseeksi päätyi lopulta Aleksin kynästä peräisin oleva ’Bring It On’. Jos kuvailisin kappaletta yhdellä sanalla, se olisi sisu. Haasteet selätetään vaikka vastaan tulisi mitä tahansa ja vaikka kukaan muu ei uskoisi onnistumiseen.

Bring It On -sinkun turpaanveto ei jää pelkästään kappaleen menevyyden ja tappeluun haastavien lyriikoiden tasolle, vaan Tomi Salmisen ohjaamalla upealla musiikkivideolla annetaan köniin kunnolla – naisten toimesta.

Kitaristi Aleksi Mäkelä kiittelee:

Videolla haluttiin tuoda näkyviin kappaleen sisukkuutta, ja nopeasti tulikin ajatus jonkinlaisesta urheilusuorituksesta – lopulta päädyttiin nyrkkeilyteemaan. Videota työstettäessä meille tuli kuitenkin paljon vastoinkäymisiä. Suunnitelmia jouduttiin muuttamaan moneen kertaan, lähinnä tämän koronatilanteen takia. Alun perin meidän oli tarkoitus kuvata video Helsingissä, mutta Uudenmaan sulkemisen takia kuvauspaikkaa jouduttiin vaihtamaan ja oikeastaan koko työryhmääkin. Onneksi olimme ajoissa kuitenkin asialla ja video saatiin lopulta valmiiksi hyvissä ajoin. Ympärille saatiinkin kasattua tosi innokas ja motivoitunut porukka.

Bändi on näillä näkymin nähtävissä elokuussa livenä kahdesti. Keikkapäivät ovat:

14.8. Kultainen Kulaus, Seinäjoki
15.8. Pub Juoma, Jyväskylä

KOKOONPANO
Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – koskettimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

DISKOGRAFIA
Louder EP (2018)

https://www.instagram.com/memoremains
https://www.facebook.com/memoremainsband
https://open.spotify.com/artist/59YzmPPL4s9KUfV4kqWYS1?si=xOdvPZKCRAm5HzD8wweJ2g
https://www.youtube.com/channel/UC5oAdNuPAtyQ0gNxDtWpARQ

Kuva: Memoremains

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here