Marras – Henkilökohtainen Helvetti, EP (2020) + Ristiin Rastiin, Seinä -singlet (2020)

Kuopiolainen suomalaista thrashiä ja perusjunttametallia yhdistelevä Marras julkaisi syksyllä 2020 EP:n ”Henkilökohtainen Helvetti” sekä singlen ”Seinä” elokuun lopussa. ”Ristiin Rastiin” -single julkaistaan joulukuun lopussa 2020.

Vuonna 2013 perustetun viisikon soundi ja äänimaailma on uudistettu, modernisoitu ja lopputulos kuulostaa harvinaisen yhtenäiseltä. Kliinit laulut yhdistettynä kipakkaan rässiöyhötykseen ei ole uusi juttu, mutta Marraksella on omat pelikorttinsa tässä pelissä eikä antia voi sekoittaa muihin suomalaisiin thrash-yhtyeisiin. Mukana on höysteitä niin death- kuin progemetallistakin.

Komeat kertosäkeet ja raivopaahto on Marras-yhtyeen kaksi avainasiaa. ”Mustavalkoista”, ”Seinä” ja ”Satumaa” ovat kappaleita, joissa korostuu mairitteleva melodian käyttö. ”Henkilökohtainen Helvetti” ja ”Seinä” taasen on sovitustyöltään ja lyriikaltaan kaunista kuultavaa, joskin Marraksen tuotannosta vielä se koukuttavin räime jää uupumaan.

Joulukuun 2020 aikana yhtye julkaisee vielä singlen ”Ristiin Rastiin”, joka jatkaa samoilla linjoilla runttaavalla riffillä ja vokalisti Tuomo Huurteen melodiaa ja kaaosta sekoittavalla laululla.

Marras on kahteen kertaan soittanut muiden keikkojensa ohessa Kuopiorockin lavalla. Näille herrasmiehille soisi slotteja myös muille isommille festareille. Kävisin ehdottomasti tsekkaamassa.

4-/5

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here