Mustan metallin veteraani Marduk pysähtyi Viktoria-albumikiertueellaan Suomeen Turun Apolloon, Helsingin Nosturiin ja Tampereen Pakkahuoneen Klubiin. Tiukassa keikkavireessä olevan yhtyeen vanavedessä kulkivat myös saksalaiset Attic ja Unlight.

Viimeisiään vetelevä Helsingin Nosturi sai luvan toimia tämän black metal -rymistelyn tukikohtana. Tästä tulisi allekirjoittaneelle vihon viimeinen todistettu keikka kyseisessä pyhätössä, joten ilta sisälsi hieman nostalgisen tunnelatauksen.

Lämppäriosastolle annettava täysi kymppi hyvästä esiintymisestä. Aikainen ajankohta ja kohmea yleisö ei vaikuttanut kummankaan saksalaisjyrän soittoon. Unlightin eleettömämpi, mutta uskottavan synkkä performanssi oli hyytävä ja lohduton sanan hyvässä merkityksessä. 

Illalle toi kirpeän kontrastin King Diamondin vanavedessä kulkeva Attic, jonka selkeästi isoimmille areenoille suunnitellut koreagrafiat ja esiintyminen vauhdittivat Nosturin yleisön valmiiksi Mardukin tykitykselle.

1990-luvun alusta asti sodasta, vihasta ja Saatanasta saarnannut Marduk julkaisi viime vuonna vihaisen “Viktoria”-albumin, jonka puitteissa yhtye on kiertänyt kohta koko planeetan. Illan anti todisti bändin olevan tiukkaakin tiukempi ja uudemman levyn materiaali kuten “Werwolf” ja “Equestrian Bloodlust” jyräävät sulassa sovussa ajan saatossa legendaarisiksi muodostuneiden kappaleiden kuten “The Blond Beastin” kanssa. Pitkä kiertue ei esiintymisessä näkynyt minkäänlaisena turnausväsymyksenä vaan bändi jaksoi painaa tiukan 13 biisin setin raivolla läpi.

 

LUE: Metalliluolan arvio Mardukin “Viktoria”-levystä.


TEKSTI JA KUVAT: PETE ALANDER

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here