Kuolemaa neljännesvuosisadan takaa – Abhorrence ja Demilich yhteiskiertueelle

MAINOS:Kaksi suomalaisen death metalin uranuurtajaa, Abhorrence ja Demilich, lyöttäytyvät ensi vuoden helmikuussa yhteen ja soittavat harvinaislaatuisen yhteiskiertueen Suomessa. Kaksikon kiertue alkaa 10.2. Kuopion Henry´s Pubista, jonka jälkeen vuorossa on Jyväskylän Katse 11.2. Lyhyen kierroksen toinen puolisko nähdään seuraavana viikonloppuna, kun vuorossa ovat 17.2. Turun TVO ja 18.2. Bar Loose Helsingissä.

Vuonna 1989 Vantaalla perustettu ja seuraavana vuonna hajonnut Abhorrence oli maamme ensimmäisiä kuolometalliyhtyeitä, jonka lyhyt ura käsitti vain demonauhoituksen lisäksi vuonna 1991 julkaistun 7”EP:n (Seraphic Decay Records). Hajoamisensa jälkeen yhtyeen jäsenistöä on nähty mm. Amorphiksen (Tomi Koivusaari), Spihan (Jussi Ahlroth) ja Impaled Nazarenen (Mika Arnkil) riveissä. Vuonna 2012 Svart Records julkaisi yhtyeen jälkeen jättämästä materiaalista kokoelmalevyn Completely Vulgar. Helmikuun alussa 2017 samainen levy-yhtiö julkaisee levyn eräänlaisen parin, Abhorrencen Tuska-festivaalin keikalla äänitetyn livelevyn Totally Vulgar – Live at Tuska Open Air 2013.

Demilich on vuosien varrella ollut kollegayhtyettään aktiivisempi. Aikanaan yhden täyspitkän albumin (Nespithe, 1993) ja neljä demoa julkaissut yhtye lopetti toimintansa vuonna 1993, mutta palasi keikkailevaksi yhtyeeksi hetkeksi vuonna 2006, jonka jälkeen bändi piti hiljaiseloa 2015 saakka. Viime vuodesta alkaen Demilich on nähty mm. Maryland Death Festivalilla, kotimaisilla klubikeikoilla sekä syksyllä 2016 menestyksekkäällä Yhdysvaltain kiertueella. Svart Records julkaisi yhtyeen tuotannosta kattavan kokoelmalevyn 20th Adversary Emptiness (2013), joka nousi Suomen viralliselle listalle sijalle 27.

Abhorrencen laulaja Jukka Kolehmainen odottaa kovasti helmikuun keikkoja.

– Edellisten Abhorrence -keikkojen jälkimaku oli sen verran hyvä, että koko porukka oli sitä mieltä, että esiintymisiä oli tehtävä ennemmin tai myöhemmin lisää. Helmikuussa ilmestyvän livelevyn kylkeen saimme mahdutettua kiireisten miesten aikatauluun pari vapaata viikonloppua. Kannattaa tulla paikalle, sillä nämä keikat tulevat olemaan erittäin harvinaista herkkua vanhan liiton death metal-faneille.  Hieno homma on myös se, että saamme jakaa lavan yhdessä todella kovassa vireessä olevan kuolometallilegendan Demilichin kanssa. Ennakkoon voisin väittää, että keikat tulevat olemaan silkkaa kuolemaa…

Bar Loosen keikan ennakot myy Tiketti (www.tiketti.fi) ja liput ovat ostettavissa parhaillaan. Jyväskylän sekä Kuopion lippuja saa maanantaista 19.12. alkaen osoitteesta www.liveto.fi. Turun TVO:n ennakkoliput tulevat myyntiin myöhemmin ja asiasta tiedotetaan tuonnempana.

https://www.facebook.com/AbhorrenceFIN/
https://www.facebook.com/demilichband/
http://www.anentity.com/demilich/

Abhorrence  & Demilich – Suomen kiertue 2017

10.02. Kuopio, Henry´s Pub – liput 10€ + toimituskulut (Ennakko: Liveto.fi ja Levykauppa Äx Kuopio)
11.02. Jyväskylä, Katse 10/12€ (Ennakko: Liveto.fi)
17.02. Turku, TVO, liput 12/14€ (Ennakkomyynnistä ilmoitetaan tuonnempana)
18.02. Helsinki, Bar Loose, Svart Death Night #3, Liput 12,5/14€, Ennakko: Tiketti
http://www.tiketti.fi/Abhorrence-Demilich-Bar-Loose-Helsinki-lippuja/43959

www.svartrecords.com
www.svartmusic.com
https://www.facebook.com/svartrecords

Abhorrence-kuva: Timo Isoaho
Demilich-kuva: Tuomas Tammi

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-