Kotimainen External yhdistelee modernia klassista musiikkia matalavireiseen metalliin uudella kappaleellaan ”Feet Don’t Fail”

Kuva: Anniina Haukkaluoma
MAINOS:Tiedote 5.11.2020

Pirkanmaalainen progemetalliyhtye External on julkaissut syksyn kolmannen singlensä, joka on nimeltään ”Feet Don’t Fail”. Kolme uutta singleä ovat bändin ensimmäiset uudet singlet sitten vuoden 2019 kappaleen ”Distant”, jonka miksasi tanskalaisen VOLAn Asger Mygind.
Uusi kappale on osa yhtyeen tulevaa lyhytsoittoa ”Stillness”, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. EP:n kappaleet miksasi ja masteroi Samu Oittinen, joka tunnetaan työstään muun muassa Insomniumin, Sonata Arctican sekä Diablon kanssa.
Basisti Samuel Järvinen kertoo:
”Feet Don’t Fail syntyi enimmäkseen yhdeltä istumalta. Halusin säveltää kappaleen, joka kertoisi ihmisen uskomattomasta kyvystä löytää pimeimpinäkin hetkinä toivoa ja lohtua, oli se sitten jumalasta, luonnosta tai rakkaudesta. Kappale on vähän kuin näkemykseni pohjoisesta gospelista. Musiikillisesti hain vaikutteita islantilaiselta säveltäjältä Ólafur Arnaldsilta sekä islantilaismuusikko Arnór Danilta, ja yhdistin joukkoon matalavireistä metallia.”
Tekijätiedot:
Visualiser: Roger Lundberg
Musiikki ja sanat: Samuel Järvinen
Nauhoitus: Roger Lundberg
Rumpunauhoitukset: Samu Oittinen (Fantom Studio)
Miksaus ja masterointi: Samu Oittinen (Fantom Studio)
Jousisovitukset: Elias Nieminen
Aleksi Haukkaluoma – laulu, kitara
Julius Lehtonen – rummut
Samuel Järvinen – bassokitara, ohjelmointi
Roger Lundberg – kitara
Kansikuva: Teemu Mikaél

Lähde: Inverse Records
Kuva: Anniina Haukkaluoma

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.