Kotimainen Caiania julkaisi ensisinglensä – biisistä tehty lyhytelokuva katsottavissa

Kuva: Elmeri Kinnunen

Tiedote 18.11.2020

Caiania (latinaa, lausutaan Kajania tarkoittaen suomeksi Kainuuta) on kahden kainuulaisen miehen Mikko Kähkösen ja Elmeri Kinnusen tänä vuonna perustama taiteellinen yhteistyö, jossa hulluimmatkin visiot voidaan päästää irti. Kaksikon mielikuvituksissa syntyvät ideat toteutetaan yli genrerajojen ja lopputulos saatetaan pukea musiikiksi, lyhytelokuvaksi tai vaikkapa musiikkinäytelmäksi.

Nyt lyhytelokuvaksikin kuvattu esikoissingle ”Surullista mutta totta” on kertomus kahdesta erilaista elämää elävästä henkilöstä, jotka haaveilevat asioista, joita eivät yrityksistä huolimatta ole onnistuneet saavuttamaan. Velkakierteessä ja työuupumuksen partaalla kärvistelevän bisnesmiehen sekä reunuskunnassa asuvan pitkäaikaistyöttömän arkea kuvaava tarina kertoo eriarvoisuudesta, jossa yhteistä on vain suomalainen stereotypia.

”Surullista mutta totta -tarina syntyi poikkeuksellisella tavalla. Koska biisin pääriffi muistuttaa etäisesti erästä varsin tunnettua amerikkalaista metallikappaletta, nimettiin jo ensimmäinen demoversio tähän viittaavalla suomenkielisellä käännöksellä. Sanoitus alkoi vasta jälkikäteen muodostumaan tämän teeman ympärille ja siitähän ajatus sitten lähtikin lentoon, kun käsittelyyn otettiin suomalaisia stereotypioita ja yleistyksiä elämästä. Tarina punottiin vielä meikäläiseen ajatusmaailmaan pureutuvaksi satiiriksi, jota höystettiin vähemmän vakavamielisellä lyhytelokuvalla”, kitarasta ja bassosta vastaava Mikko Kähkönen taustoittaa esikoisteosta.

KOKOONPANO
Elmeri Kinnunen – laulu, rummut ja orkestraatiot
Mikko Kähkönen – kitara & basso
https://www.facebook.com/Caianiae/
https://www.instagram.com/caianiae/

 


Lähde: Metal Asylum Promotions,
Kuva: Elmeri Kinnunen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here