Korsakoff Oy – Purkillinen Kärpäsiä, LP (2021)

1. #1 2. Rakkauselämää 3. Alkon Täti 4. Ruutana 5. Kesäbiisi 6. Psilosofiaa 7. Tervetuloo Mun Pään Sisälle 8. Perintöni 9. Pohjan Läpi 10. Saatana Ostaa Uudet Vaatteet 11. Jokeri

Kotimainen Hyvinkäältä tuleva Korsakoff Oy jyystää omakustanteisella debyytti-pitkäsoitollaan ”Purkillinen Kärpäsiä” vanhan kellarikunnan punkia häikäilemättömän raakalaismaisella otteella. 11 kappaleen kokopitkä on julkaistu kunniallisesti digialustojen lisäksi myös vinyylimuodossa. Kappaleiden nimiä lukiessa saa hyvän vainun, mistä Korsakoff Oy:stä on kyse. ”Alkon täti”, ”Psilosofiaa” ja ”Saatana ostaa uudet vaatteet” eivät välttämättä siivitä albumia laukalle kohti musiikillisen kulttuurin eliittikerhoa, mutta tuskin yhtye on sinne hamuamassakaan.

Kokonaisuutena albumi pysyy hienosti paketissa ja eheänä. Masennuksesta ja päihteistä kertova biisikavalkadi on tarttuvaa, mutta hittihakuisuutta et levyltä löydä.

”Purkillinen Kärpäsiä” -albumin helmiä ovat misfitsmäinen ”Kesäbiisi (2021)”, angstinen ”Ruutana” ja synkähkö ”Pohjan läpi”. Materiaalin tasaisuus toisaalta kääntyy hieman itseään vastaan useamman kuuntelukerran jälkeen. Sopivasti lisää koukkuja ja nyansseja voisi nostaa Korsakoff Oy:n osakkeita huomattavasti.

Jos, ja kun olet perustavanlaatuisen ja rehellisen suomalaisen punkin kuluttaja, on Korsakoff Oy sinun juttusi. Arvostat Sleepy Sleepersiä ja suomalaisen punkin varhaisvaiheita. Korkeakulttuurista kenties v*tut välität. ”Purkillinen Kärpäsiä” -albumin aikana nautit punaviinin sijasta mieluummin keskiolutta ja lueskelet vanhoja Myrkky-sarjakuviasi. Nautit elämästäsi juuri sellaisenaan.

7+/10

https://www.facebook.com/KorsakoffOy/

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here