Korpiklaani julkaisi uuden singlen ja lyriikkavideon ”Kotikonnut”

Kuva: Peero Laakanen

Tiedote 8.6.2018

Kotimainen folkmetalliyhtye Korpiklaani julkaisee uuden albumin “Kulkija” 7. syyskuuta Nuclear Blastin kautta. Tulevalta levyltä saadaan tänään esimakua, kun ensimmäinen single ”Kotikonnut” julkaistaan. Kappaleesta on tehty myös lyriikkavideo, joka on katsottavissa alta:

’Kotikonnut’ on keskitempoinen, hyvin melodinen kappale. Meidän sanoittaja onnistui yllättävänkin hyvin saamaan kappaleeseen juuri oikean, siihen sopivan sanoman. Toivottavasti fanit pitävät siitä yhtä paljon kuin me!”, kappaleen säveltänyt yhtyeen hanuristi Sami toteaa.

”Mielestäni Kotikonnuista tuli mukavan aurinkoisen leppoisa biisi, jonka julkaisu ajankohta nyt kesäkuussa on täydellinen. Kappaleesta huokuu Suomen kaunis luonto ja kesämaisema sekä jonkinlainen ’mökkiätmösfääri’. Toivon todella, että mahdollisimman moni löytäisi tästä oman kesähittinsä”, yhtyeen laulaja Jonne lisää.

Syyskuussa julkaistava 71 minuuttinen albumi “Kulkija” sisältää 14 kappaletta ollen Korpiklaanin uran pitkäkestoisin levy. Albumin on tuottanut Janne Saksa, ja se äänitettiin legendaarisella Petrax Studiolla Hollolassa. ”Kulkija” miksattiin Sound Supreme Studiolla Hämeenlinnassa ja sen masteroi Svante Forsbäck.

Albumin kansitaiteesta vastaa Jan Yrlund, joka on tehnyt aiemmin yhtyeelle muutamia sinkun- ja levynkansia.

”Tuleva albumi, ’Kulkija’, oli jo lähtökohdiltaan huomattavasti edellistä levyämme kypsempi. Studiossa pystyimme keskittymään paremmin omien instrumenttiosuuksien hiomiseen sillä kappaleet ja niiden rakenteet olivat jo valmiiksi vahvoja ja hyvin mietittyjä. Itse soittoa ja laulua on jälkieditoitu todella vähän ja tämä luo musiikkiin tilaa ja hengittävyyttä, jolloin akustisilla instrumenteillakin paljon tulkinnan vapautta. Lopputulosta voisikin kutsua teemalevyksi jossa kulkuriteema, vapauden kaipuu ja elämänjano yhdistyvät”, Sami kertoo.

KORPIKLAANI live:
09.06. CH Interlaken – Greenfield Festival
06.07. E Barcelona – Rock Fest
12.07. D Neukirchen-Vluyn – Dong Open Air
13.07. NL Amstelveen – P60 (w/ MYRKVAR) *NEW*
15.07. CZ Vizovice – Masters of Rock (Special Show)
03.08. D Wacken – Wacken Open Air
15.08. PL Straszęcin – Czad Festiwal *NEW*
16. – 18.08. D Dinkelsbühl – Summer Breeze

»Kulkija« – julkaisukiertue
07.09. RUS St. Petersburg – Aurora (julkaisukeikka)
08.09. RUS Moscow – Glavclub (julkaisukeikka)
09.09. RUS Voronezh – Aura
11.09. RUS Rostov-on-Don – Arena
12.09. RUS Krasnodar – Arena Hall
13.09. RUS Samara – Zvezda
14.09. RUS Ufa – Ogni Ufy
15.09. RUS Ekaterinburg – Tele-Club
16.09. RUS Chelyabinsk – Galaktika
18.09. RUS Omsk – Angar
19.09. RUS Novosibirsk – Podzemka
21.09. RUS Irkutsk – Dikaya Loshad
22.09. RUS Vladivostok – San-Remo

Lähde: Nuclear Blast
Kuva: Peero Lakanen

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän