MAINOS:


Tamperelainen Knucklehead Bastards antaa taidonnäytteensä ”Truth”-EP:n koruttomassa, mutta yritteliäässä muodossa. Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä julkaistu lätty ei ole niin selkeä tapaus kuin ensin voisi luulla. Tyyli heiluu vauhdikkaan thrashin ja perinteisen heavyn molemmilla puolilla. Tämän kyseisen ryhmän musiikki ei kasvata oksia kovinkaan moneen suuntaan vaan pitää runkonsa lähes täysin suorana ja tukevana. Runollista linjaa jatkaen: puusta puuttuvat vain lehdet.

EP:n kolme suoraviivaista kappaletta eivät tunnu tarjoavan musiikillisesti mitään uutta tai erityisesti joukosta erottuvaa. Yritystä levyltä toki löytyy, mutta sävellyksiin ja erityisesti sanoituksiin olisi voinut käyttää hieman enemmän aikaa ja mielikuvitusta. Yksinkertainen linja toimii ehkä muutaman kuuntelukerran ajan, mutta avausveisua lukuun ottamatta kappaleet jättävät hieman kylmäksi.

Täysin turhaa tavaraa ”Truth” ei kuitenkaan ole, eikä varsinkaan yhtye sen takana. Huomasin nauttivani kovasti laulaja Antero Haapaniemen lauluäänestä erityisesti ensimmäisessä kappaleessa ”Mindfucker 1st Degree”, joka erottuu joukosta myös mieleenpainuvan kertosäkeen ansiosta. Valitettavasti bändin Facebook-sivujen mukaan vokalisti joutuu lopettamaan yhteistyön yhtyeen kanssa, toivottavasti kuitenkin jatkaen lauluharrastusta jonkin muun projektin parissa. Muillakin jäsenillä on mitä ilmeisemmin useamman vuoden verran kokemusta, sillä mitään amatöörisoitantaa levyltä ei löydy.

Toivon mukaan Knucklehead Bastards löytää uuden vokalistin ja pääsee jatkamaan uraansa kokemusta rikkaampana. Napakymppiin ei tämän kertaisella tuotoksella osuta, mutta lähtökohdat ovat seuraavia julkaisuja ajatellen hyvät.

2½/5

Aleksi Hurme

1.Mindfucker 1st. Degree
2.F.E.A.R.R.
3.Truth

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.