Katatonia ja Sólstafir Suomeen kahdelle keikalle

Tiedote 14.4.2021 

Kaksi arvostettua melankoliamestaria Katatonia ja Sólstafir lähtevät yhteiskiertueelle Eurooppaan. Ruotsin metalliskenen etukaartiin lukeutuva Katatonia ja islantilainen, post rockin ja metallin välimaastossa operoiva Sólstafir saapuvat perjantaina 21. tammikuuta Tampereen Tullikamarille ja lauantaina 22. tammikuuta Helsingin Kulttuuritalolle.
Lipunmyynti keikoille käynnistyi perjantaina 16. huhtikuuta klo 12 osoitteessa livenation.fi.
KEIKKA:
KATATONIA (SE) & SÓLSTAFIR (IS)
Pe 21.1.2022 Tullikamarin Pakkahuone, Tampere
Ovet klo 18, ikäraja K-18
LIPUT:
Palvelumaksuineen alkaen 42,50 euroa Lippupisteestä ja Tiketistä
Molemmat yhtyeet ovat vaalineet yli neljännesvuosisadan ajan emotionaalista yhteyttä, jonka heidän musiikkinsa luo kaiken muun ylle. Heidän maailmassaan ’heavy’ on luonnonvoima, missä kehitys tapahtuu sisältä päin muuttamalla musiikin melkein tunnistamattomaksi alkuaikojen äärimetallista.
BBC:n kuvaus Katatonian ”mahtipontisesta, majesteetillisesta kauneudesta” sopii kuvastamaan molempia yhtyeitä. Ei liene sattumaa, että The Guardianin kuvaus Solstafirsta on yhtälailla osuva: ”täydellinen uppoutuminen on pakollista”.
Vuonna 1991 Tukholmassa perustettu Katatonia lukeutuu yhtyeisiin, joka on vuosi vuodelta vaikeampi lokeroida johonkin tiettyyn genreen. Bändin musiikki on yhdistelmä raskaampaa black-, doom-, gootti- ja vaihtoehtometallia, joka taipuu ajoittain myös progressiivisuuteen.
Parikymmentä vuotta yhdessä soittaneen islantilaisen Sólstafirin musiikki liikkuu tyylikkäästi post rockin ja metallin välimaastossa nosten ihon hyvällä tavalla kananlihalle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here