Jouhikkovetoinen pakanametalliyhtye Kallomäki on julkaissut tuoreen musiikkivideon “Tanssihin varjolasten”

Kuva: Joonas Ylänne
Mainos:
Saarihelvetti

Tiedote 15.1.2020

Jouhikkovetoinen pakanametalliyhtye Kallomäki on julkaissut tuoreen musiikkivideon “Tanssihin varjolasten” tulevalta tupla-albumiltaan ”Uuden kuun aika” (28.2.2020).

Kappale on otettu albumin raskaammalta osiolta. Levyn julkaisee Symbolic Records Finland. Videon kuvauksesta ja editoinnista vastasi Elise oy / Joonas Ylänne ja videon pääesiintyjinä toimivat lapset, esittäen Tero Kalliomäen kirjoittaman myyttihahmo Roka Ukrin seuraajia.

Video kuvattiin Janakkalassa, Laurinmäen torpparimuseolla jossa sijaitsee myös uhrilähde, Laurinlähde jota pidetään yhtenä Kanta-Hämeen tärkeimmistä uhrilähteistä.

Kallomäki aloittaa uuden levyn myötä keikkailun Hämeenlinnan Suistoklubilta 28.2, luvassa on keikkoja niin Suomessa kuin ulkomailla.

Kallomäki on suomalainen vuonna 2018 perustettu metalli/folkrock kokoonpano. Heidän musiikkityylinsä vaihtelee raskaasta metallisävytteisestä poljennosta melodiseen ja jopa haikeaan tunnelmaan. Yhtyeen perustajan Tero Kalliomäen (Embassy of Silence, Uinuos, Saattue, Blind Hen) itserakentama sähköjouhikko antaa kappaleisiin erikoisen ja tunnistettavan äänimaailman.

Nuoresta iästään huolimatta yhtye on jo ehtinyt kiertämään niin Suomessa, Virossa kuin Irlannissa. Kallomäki on julkaissut useita musiikkivideoita ja julkaissut yhden studioalbumin. Kappaleet ensimmäisellä albumilla perustuvat Teron kirjoittamaan tarinaan vanhasta pakanakultin johtajasta, Roka Ukrista. Kallomäen esiintymiset ovat aina vaikuttava kokemus, joihin kuuluu loitsuja, rituaaleja ja improvisaatiota yhdistettynä luonnon ääniin ja muuhun tallennettuun materiaaliin.

Kokoonpano:
Tero Kalliomäki – Jouhikko, loitsut, laulu
Teppo Tirkkonen – Kurkkulaulu, murina, luut
Aapo Romu – Sello
Melina Tarkkala – Laulu, luut, loitsut
Harri Lampinen – Rummut
Aadolf Virtanen – Laulu, luut, shamaanirumpu
Samu Lahtinen – Basso, loitsut, munniharppu

https://www.facebook.com/kalliomaeki/
https://kallomaeki.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/channel/UCKZ5fEOb4bFmERTV6Gr4yHA

Kuva: Joonas Ylänne

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän