Jalometalli 2015, haastattelussa promoottori Marco Järvenpää.

MAINOS:Jalometalli-2015
Elokuun 7-8. päivinä järjestettävän järjestyksessään jo neljännentoista Oululaisen metallifestarin Jalometallin järjestelyt ovat kovassa vauhdissa, jonka vuoksi Metalliluola päätti haastatella festareiden promoottoria Marco Järvenpäätä. Viime vuonna festarit järjestettiin ensimmäistä kertaa Club Teatrian lopettamisen jälkeen lähellä Oulun keskustaa, Raksilan liikuntapuiston alueella, mutta tänä vuonna esiintyjälistallaan mm. Saxonin, Cradle of Filthin, Dark Tranguillityn ja Obituaryn sisältävä festivaali päätti palata ”kotiin” festarin alkuperäiselle järjestämispaikalle, eli Oulun legendaariseen Kuusisaareen.

Heti alkuun olikin pakko kysyä Marcolta, että mitkä ovat fiilikset neljännentoista jalometallin suhteen?

”Fiilikset ovat hyvät. Porukalla oikein laskettiin, että joko tässä on jo neljääntoista jalometalliin saakka päästy? Ja kyllä näin oli.” toteaa Marco ja lisää: ”Edellisessä paikassa ei ollut mitään suurempaa ongelmaa, mutta kotiin on aina hyvä palata”.

Miten tämän vuoden järjestelyt ovat sujuneet?

”Tänä vuoden järjestelyt ovat olleet monella tapaa erilaisia. Viime kesän jalometallin jälkeen, minua kohtasi yksityiselämässäni surullinen tapahtuma, jonka takia tämän vuoden järjestelyt pääsivät käyntiin oikeastaan vasta 2014 marraskuussa”.

Voikin ilmeisesti sanoa, että jäitte pari kuukautta jälkeen normaalista aikataulusta?

”Näin tapahtui. Vauhtiin päästyämme hommat alkoivat kuitenkin rullata varsin jouhevasti. Toisaalta kohtasimme bändejä buukatessa hieman normaalia enemmän vastoinkäymisiä, mutta toisaalta kun yksi ovi sulkeutui, toinen avautui. Saimme vielä aivan ennen viimeisiä esiintyjäjulkistuksia napattua muutaman todella kiinnostavan esiintyjän.”

Voisitko kertoa millaiset festarit metallikansaa odottaa elokuussa?

”Alueella tulee olemaan 3 lavaa, joista 2 ovat ulkolavoja ja kolmas on sisälava Kuusisaaressa paviljongissa. Itse alue sijaitsee kokonaisuudessaan Kuusisaaren alueella, eikä aluetta ole laajennettu Raatin puolelle, kuten esim. Qstock on tehnyt. Luonnollisesti alueelta löytyy tarvittavat ravintolapalvelut jne. ”

Mitä keikkoja itse odotat eniten vuoden 2015 Jalometallissa?

”Esiintyjälistalla on montakin omaa suosikkia, mutta erityisellä innolla odotan Saxonin, Hellin, Satanin, Obituaryn ja Annihilatorin keikkoja. Oikeastaan voisin listata toisen mokoman itseäni kiinnostavia bändejä, mutta lähdetään tällä liikkeelle.”

Miten lipunmyynti on lähtenyt käyntiin?

”Toistaiseksi lipunmyynti on sujunut varsin hyvin, joten uskoisin festarin pääsevän kävijätavoitteeseensa, eli kävijämäärä olisi jossain 4000:n ja 6000:n välillä.”

Lisäinfoa muista esiintyjistä, lipuista majoituksista jne. löytyy festarin kotisivuilta osoitteesta www.jalometalli.net

Haastattelu: Ilkka Järvenpää
Kuva: Metalliluola

jalometalli

 

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-