Insomnium ja Humavoid Qstockiin

Tiedote 12.3.2020

Oulun Qstock julkisti joukon esiintyjiä ensin heinäkuun festareille. Raskaan musiikin puolelta lavalle nousevat kotimaiset tähdet Insomnium sekä Humavoid.

Kansainvälistä uraa tekevä popartisti Alma ja brittipopin 1990-luvun kultakauden kulmakivi Suede (UK) ovat oululaisen Qstock-festivaalin viimeisimmät esiintyjäkiinnitykset.

Muutamassa vuodessa pop-ilmiöksi nousseen Alman kappaleita on striimattu yli 500 miljoonaa kertaa Spotifyssa. Alma on myös esiintynyt isoilla lavoilla muun muassa Christina Aguileran lämmittelijänä ja tehnyt yhteistyötä monien muiden kansainvälisten suosikkiartistien kanssa. Kesän ainoan festivaalikeikkansa Suomessa hän tekee nimenomaan Qstockissa.

Suede tuli suuren yleisön tietoisuuteen ”Animal Nitrate” -singlen ja sitä seuranneen ”Suede”-albumin myötä vuonna 1993. Vuosikymmenen mittaisen menestyskulun jälkeen yhtye lopetti mutta vihjasi palaavansa myöhemmin. Paluun aika oli lopulta vuonna 2010. Hyvän vastaanoton saanut kahdeksas pitkäsoitto ”The Blue Hour” julkaistiin puolitoista vuotta sitten.

Saapumisensa Qstockiin ovat varmistaneet myös kotimaiset Ida Paul & Kalle Lindroth, Adi L Hasla, Darude, Vesterinen yhtyeineen, Blind Channel, Humavoid, Maija Vilkkumaa, Anssi Kela ja Insomnium sekä ennakkoluulottomasti eri genrejä rockiinsa yhdistelevä Kontrust Itävallasta ja kovassa nousussa oleva poptähti Clara Mae Ruotsista.

Festivaalin aiemmin julkistettuja esiintyjiä ovat muiden muassa Volbeat (DK), The Darkness (UK) ja Amaranthe (SE). Kaikki toistaiseksi tiedossa olevat artistit ja bändit esiintymispäivineen osoitteessa: www.qstock.fi/ohjelma.

Qstockin lipunmyynti on ollut vilkkaampaa kuin samaan aikaan edellisvuosina, mutta kaikkia lipputyyppejä on edelleen saatavilla. Edullisemmat lippujen hinnat ovat voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 24.-25. heinäkuuta. Qstock on ollut loppuunmyyty jo seitsemänä kesänä peräkkäin, ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma teki kävijäennätyksensä keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

TOISTAISEKSI JULKISTETUT ESIINTYJÄT:
Pe 24.7.: JVG, ALMA, Suede (UK), Vesala, Pyhimys, Ellinoora, Amaranthe (SE), Kaija Koo, Elastinen, Maija Vilkkumaa, Insomnium, Herra Ylppö & Ex, Maustetytöt, Ensiferum, BEHM, Atomirotta, Darude – Sandstorm 20 Years Anniversary DJ Set, IBE, Nelli Matula, Radiopuhelimet, Kuumaa, Adi L Hasla.

La 25.7.: Volbeat (DK), SANNI, The Darkness (UK), Battle Beast, J. Karjalainen, Mikael Gabriel, Anssi Kela, Chisu, Ida Paul & Kalle Lindroth, Vesterinen yhtyeineen, Clara Mae (SE), Jinjer (UA), Kemopetrol, Kontrust (AUT), Blind Channel, ABREU, Mariska, Cledos, Lähiöbotox, JC Stewart (UK), Humavoid, Xysma

Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here